13 dosare penale pentru ucidere din culpă pentru tot atâția morți de la secția ATI Covid a Spitalului județean de Urgență Sibiu. Vor urma exhumări?

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Treisprezece dosare penale pentru ucidere din culpă au fost deschise de procurori pentru tot atâția pacienți morți la secția ATI Covid a Spitalului Județean din Sibiu. Pacienții decedați aveau vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, relevă Antena3.

Se prezumă că uciderile nu a fost săvârșite cu intenție ci, probabil, din imprudență. Un judecător va fi cel care va decide dacă ipoteza procurorilor se verifică sau nu. În cel mai scurt timp, cele 13 dosare penale vor pleca de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru că nu mai este vorba de omor calificat, ci de ucidere din culpă. Deocamdată, urmărirea penală este începută in rem (asupra faptelor, nu a persoanelor) în urma plângerilor depuse de cele 13 familii ale pacienților decedați în Spitalul de Urgență din Sibiu.

Anchetatorii suspectează neglijența cadrelor medicale, mai degrabă decât intenția de a provoca moartea pacienților. Până acum, aceștia au audiat multe persoane suspectate a fi vinovate de ucidere din culpă. Fiind vorba despre decese Covid, conform protocolului intens contestat, inițial nu s-au făcut autopsii pentru nici unul dintre cele 13 cadavre. Astfel, pentru a se stabili prin expertiză cauza morții, pentru ca, mai apoi, să poată fi stabilite vinovățiile, nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la exhumări, urmate de expertize medico-legale. Situația nu ar fi o premieră în țară, după ce la Galați au fost deja deshumate două cadavre ale unor pacienți care au murit cu zile deși nu aveau Covid, ci doar posibile sechele după vaccinarea Covid.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top