Franța: 20 generali, o sută de înalți gradați și peste o mie de alți militari îi cer lui Macron să apere patriotismul. Ministrul apărării vrea să îi sancționeze

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Ministrul francez al forţelor armate Florence Parly a cerut sancţiuni contra militarilor – dintre care 20 de generali – semnatari ai unui articol care denunţă ”delictul” Franţei şi îi cere preşedintelui Emmanuel Macron să apere patriotismul, informează marţi AFP conform Agerpres.

”În ceea ce îi priveşte pe militarii care au încălcat datoria rezervistului, evident sunt prevăzute sancţiuni, iar pentru cei care ar fi printre semnatarii semnalaţi, militari activi, i-am cerut şefului Statului Major să aplice regulile care sunt prevăzute în statutul militarilor, adică sancţiuni”, a declarat luni Parly pentru postul de radio France Info.

‘Acestea sunt acţiuni inacceptabile”, a adăugat Florence Parly, care duminică a criticat ”articolul iresponsabil”.

Articolul în cauză a fost publicat la 21 aprilie de săptămânalul de dreapta Valeurs Actuelles, fiind semnat de ‘’20 de generali, o sută de înalţi gradaţi şi peste o mie de alţi militari”.

Militarii semnatari denunţă ”ura dintre comunităţi” alimentată de ”un anumit antirasism”, precum şi ”islamismul şi hoardele din suburbii” care supun o parte a teritoriului ”unor dogme contrare Constituţiei” franceze.

Ei se declară ”dispuşi să sprijine politicile care vor lua în considerare salvgardarea naţiunii”.

În săptămâna precedentă apariţiei acestui articol, Valeurs Actuelles publicase un editorial al fostului ministru de dreapta Philippe de Villiers, intitulat ”Fac apel la insurecţie”. Fratele semnatarului, Pierre de Villiers, fost şef al Statului Major al armatei franceze, este considerat un posibil candidat la alegerile prezidenţiale din 2022, informează Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top