3 medalii de aur pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Membrele echipei României au încheiat pe locul II Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO), o competiţie dură, fiind devansate de Rusia. Concursul a avut loc în perioada 9-15 aprilie. Ce spune una dintre fetele de aur ale Matematicii româneşti.

La competiţie, ediţia a X-a, desfăşurată pentru al doilea an la rând din faţa calculatorului, toate cele patru fete care au reprezentat România au câştigat medalii. Ioana Popescu, Diana Ţolu şi Lucia Râşnoveanu au obţinut medalii de aur, iar Ana-Maria Iulia Bogdan, medalie de bronz, în clasamentul final România ocupând locul II, după Rusia, în condiţiile în care au fost reprezentate 55 ţări (37 din Europa). Condițiile de desfăşurare au fost diferite de cele de anul trecut, a dezvăluit Diana Ţolu, medaliată cu aur la această ediţie şi având în palmares alte două medalii de argint obţinute la EGMO, în 2020, respectiv 2019. Fetele au rezolvat probleme două zile la rând într-o singură sală de concurs, la Bucureşti, sub supraveghere, aceeaşi situaţie fiind întâlnită, cu excepţiile impuse de situaţia pandemică (au fost şi concurente aflate în izolare din cauza COVID-19, care au participat de acasă, din faţa calculatorului) la toate echipele participante.  Primele probe de baraj pentru viitoarele competiţii internaţionale, pentru care Diana Ţolu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, se antrenează, vor avea loc în mai. Medalia de aur proaspăt câştigată înseamnă însă foarte mult, spune Diana. „Întodeauna există un prag mai sus, dar e un lucru foarte mare (n. red. medalia de aur) la care am sperat“, a declarat Diana Ţolu, mărturisind că oricât de mare îi este bucuria, în cazul unei nereuşite mâhnirea ar fi fost la cote mai înalte, scrie Notabn.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top