30 de migranți ilegali din Siria și Irak au fost descoperiți la Vama Borș în TIR-ul unui turc (Video)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat 30 de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România din Serbia.

„În data de 22.05.2021, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale electrice pe ruta Turcia-Franța”, se arată într-o informare a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit treizeci de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria și Irak cu vârste cuprinse între 3 și 34 de ani”, se mai arată în informare. 

Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune cu motor condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei şi cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de euro pentru fiecare persoană.

Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă cu intenţia de a ajunge la rude în ţări din Vestul Europei, notează Antena3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top