7 Afirmații despre ce (nu) este creștinismul

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


  1. Creștinismul nu este un set de legi, care jefuiește persoana umană de libertate, ci, dimpotrivă, îl eliberează pe om din sclavia poftei, a nebuniei, a dependențelor.
  2. Creștinismul nu este o religie printre zeci-sutele de opțiuni religioase, ci este Religia cu „R”, care oferă șansa Relației (tot cu „R”) unice, autentice, anume posibilitatea reconectării omului la Dumnezeu.
  3. Creștinismul nu este doar un corpus inert de dogme, ci este un sublim modus vivendi pentru cei care explorează Viața în esența ei, deoarece are răspunsuri la toate întrebările filosofice și practice pe care le poate emite un căutător sincer.
  4. Creștinismul nu este un tăvălug abrutizant, ce nivelează orice exprimare a spiritului, ci, din contră, este curentul spiritual care a generat cele mai sensibile opere ale culturii. Și continuă să o facă.
  5. Creștinismul nu este drog pentru mulțimi, ci presupune celebrarea cerebrală a persoanei în dauna gloatei (un suflet face cât o lume întreagă, o oaie face cât alte nouăzeci și nouă).
  6. Creștinismul nu este îndobitocire a creierului, nici spălare a lui, ci luminare a minții și a inimii prin educație și metanoia. În fond, primele școli au fost construite ca anexe ale Bisericii.
  7. Creștinismul nu este religia urii, deși oameni fără Dumnezeu au generat războaie, epurări etnice și crime reprobabile, ci întruparea iubirii care să sacrifică pe sine pentru folosul aproapelui, fiindcă Dumnezeu este iubire.
  8. Creștinismul nu este o relicvă a istoriei, o piesă de muzeu, ceva învechit. o chestie de moși și babe, un concept mort, deși mulți au vrut să ucidă credința (de la romani la comuniști), dar au produs martiri și eroi, ci este o realitate vie, actuală, un organism superb, care se manifestă creează, trăiește, iubește, suferă, jubilează în cel mai frumos mod astăzi. As we speak!

Sursa: Vocea Libertății.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top