8 martie? Violul în grup – arma preferată de tortură în lagărele Chinei comuniste

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


În timp ce lumea sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, să nu uităm abuzurile îngrozitoare la care sunt supuse mamele, surorile, chiar şi bunicile, în China comunistă.

De când Partidul Comunist Chinez a ajuns la putere în 1949, foloseşte teroarea pentru a-şi persecuta propriii cetăţeni şi a reprima grupurile spirituale. Recent, mai multe rapoarte au confirmat modul în care Partidul foloseşte abuzul sexual ca instrument de „reeducare” şi „transformare” a prizonierilor de conştiinţă, indiferent de vârsta lor.

Înrădăcinat în ateism şi materialism, regimul comunist suprimă brutal musulmani uiguri, creştini, budişti şi practicanţi Falun Gong de ani de zile. Cei care refuză să respecte ordinele Partidului sunt reţinuţi şi trimişi în „tabere de reeducare” secrete, unde sunt supuşi unor abuzuri de neimaginat, inclusiv violuri în grup şi electrocutare cu bastoane electrice.

[Violul] a devenit o cultură. Eu vorbesc aici despre violuri în grup – poliţia chineză nu numai că le violează, ci le şi electrocutează. Sunt supuse unor torturi îngrozitoare – poliţistă anonimă dintr-un lagăr din Xinjiang, China.

Abuzurile sexuale comise împotriva uigurilor

Pentru a condamna încălcările grave ale drepturilor omului ale Partidului, administraţia Trump a etichetat, la 19 ianuarie 2021, tratamentul regimului comunist de reprimare a musulmanilor uiguri drept „genocid” şi „crime împotriva umanităţii”.

Secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat, la momentul respectiv, bazându-se pe un raport ONU, că Partidul Comunist Chinez a încarcerat peste un milion de uiguri, supunându-i muncii forţate, sterilizărilor forţate şi torturilor.

„După o examinare atentă a faptelor disponibile, am stabilit că RPC [Republica Populară Chineză], sub conducerea şi controlul Partidului Comunist Chinez, a comis un genocid împotriva uigurilor predominant musulmani şi a altor grupuri minoritare etnice şi religioase din Xinjiang”, a spus Pompeo. El a adăugat: „Cred că acest genocid este în curs de desfăşurare şi că asistăm la o încercare sistematică de a distruge uigurii, desfăşurată de partidul-stat chinez”.

Două săptămâni mai târziu, BBC a publicat un raport detaliat despre tortura sexuală sistematică care se desfăşoară în reţeaua de „centre de reeducare”, bine protejată, din Xinjiang. Raportul – care se bazează pe interviuri directe cu mai mulţi uiguri care fuseseră anterior reţinuţi în lagărele – a dezvăluit tortura şi ororile şedinţelor de viol în grup la care au fost martori sau victime.Un turn de supraveghere al unui centru de înaltă  securitate lângă ceea ce se crede că este o tabără de reeducare în care  sunt deţinute majoritatea minorităţilor etnice musulmane, la periferia  oraşului Hotan, în nord-vestul regiunii Xinjiang din China, 31 mai 2019.Un turn de supraveghere al unui centru de înaltă securitate lângă ceea ce se crede că este o tabără de reeducare în care sunt deţinute majoritatea minorităţilor etnice musulmane, la periferia oraşului Hotan, în nord-vestul regiunii Xinjiang din China, 31 mai 2019. (GREG BAKER / AFP / Getty Images)

Tursunay Ziawudun, 42 de ani, care a fugit în Statele Unite după ce a scăpat din Xinjiang în urma eliberării sale, a povestit pentru BBC abuzurile sexuale la care a fost supusă şi la care a fost martoră în timpul detenţiei sale de nouă luni în lagărele de concentrare ale Chinei din Xinjiang.

Ziawudun, care este căsătorită cu un kazah şi care s-a întors în Xinjiang pentru a lucra în 2016, după ce a stat cinci ani în Kazahstan, a detaliat cum a fost supusă la şocuri cu un baston electric şi „violată în trei rânduri”, a raportat BBC.

„Femeia m-a dus în camera de lângă cea unde fusese dusă cealaltă fată”, a declarat Ziawudun pentru BBC. „Aveau un baston electric. Nu ştiam ce este şi a fost împins în vaginul meu, torturându-mă cu şocuri electrice”.

„Nu numai că te violează, ci te muşcă peste tot corpul, nu ştii dacă sunt oameni sau animale”, a spus ea. „Nu mi-au cruţat nicio parte a corpului, m-au muşcat peste tot lăsând urme oribile. Era dezgustător să te uiţi. […] Şi nu este doar unul care te chinuie, de fiecare dată erau doi sau trei bărbaţi”.

Vorbind cu Fox News, Ziawudun a spus: „Orice femeie sub 40 de ani a fost violată. Oricare din tabără a trecut prin asta … Am fost şi bătută – am fost lovită cu picioarele şi călcată în picioare – o dată atât de râu în părţile intime, încât am început să sângerez şi a trebuit să mi se scoată ovarele”.

Raportul BBC spunea că nici femeile în vârstă nu sunt scutite. Ziawudun şi-a amintit că a văzut umilită în felul acesta o femeie uigură în vârstă.

„Au dezbrăcat-o pe doamna în vârstă, lăsând-o doar cu lenjeria intimă. A fost atât de jenată încât a încercat să se acopere cu braţele ”, a declarat Ziawudun pentru BBC. „Am plâns îngrozitor văzând cum au tratat-o. Lacrimile ei curgeau ca picăturile de ploaie”.Membrii minorităţii uigure musulmane ţin pancarte în timpul unui  protest în faţa consulatului chinez la 30 decembrie 2020, în Istanbul, pentru a-şi exprima îngrijorarea după ce China a anunţat  ratificarea unui tratat de extrădare cu Turcia.Membrii minorităţii uigure musulmane ţin pancarte în timpul unui protest în faţa consulatului chinez la 30 decembrie 2020, în Istanbul, pentru a-şi exprima îngrijorarea după ce China a anunţat ratificarea unui tratat de extrădare cu Turcia. (BILENT KILIC / AFP / Getty Images)

Afirmaţiile lui Ziawuden au fost susţinute de Qelbinur Sedik, o femeie uzbekă din Xinjiang, care a fost constrânsă să predea limba chineză deţinuţilor dintr-un lagăr de concentrare. Sedik a declarat pentru BBC că o poliţistă din tabără a confirmat, după ce Sedik a întrebat-o la un moment dat în secret, dacă abuzurile sexuale se întâmplă frecvent în lagăre.

„Da, violul a devenit o cultură. Este vorba de violul în grup şi poliţia chineză nu numai că le violează, ci le şi electrocutează. Sunt supuse unor torturi îngrozitoare”, a reamintit Sedik cuvintele poliţistei.

Gulzira Auelkhan, o altă femeie kazahă din Xinjiang care a fost forţată să ajute gardienii din lagăr la dezbrăcarea femeilor, a confirmat, de asemenea, pentru BBC, că violul în grup este frecvent în lagăre.

„M-au forţat să scot hainele femeilor, să le ţin mâinile şi să părăsesc camera”, a spus Auelkhan. „Nu poţi spune nimănui ce s-a întâmplat … Se face totul pentru a distruge spiritul tuturor.”

Citește mai mult pe site-ul The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top