„A fost o tentativă de omor!” Ofițer în rezervă al Armatei Române, trântit la pământ și încătușat de jandarmi pentru că a refuzat să poarte mască

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Un pensionar a fost trântit la pământ și încătușat de jandarmi sâmbătă seară lângă Palatul Parlamentului din București pentru că nu purta mască și nu a prezentat actele la control.
Imaginile au fost postate pe Facebook de grupul Federația Românilor de Pretutindeni. Pensionarul, un ofițer în rezervă al Armatei Române, a refuzat să se legitimeze și să se supună cererilor jandarmilor, declarând doar verbal cine este.

În fața Parlamentului, un ofițer în rezervă al Armatei Române a fost agresat, trântit la pământ și dus la dubă de către câțiva jandarmi, după cum se poate vedea în video de mai jos, scrie EVZ.

Ofițerul a fost pus la pământ de jandarmi și încătușat pentru că nu a purtat masca de protecție. Când a fost oprit, acesta lea-r fi întors spatele polițiștilor. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în București. Un ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi! „A fost o tentativă de omor” Ofițerul în rezervă a participat la un miting împotriva legii vaccinării obligatorii. La eveniment nu purtase mască de protecție. Jandarmii l-au oprit să-l legitimeze.   Dialogul dintre jandarmi și ofițerul în rezervă:  – Deci dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteți indentifica după și scrieți că nu am făcut-o. Și care e problema?
– Vă rugăm să rămâneți pe loc! 
– Fără motiv îl agresați, fără motiv! Fără motiv, pur și simplu! Incredibil ce se întâmplă! Incredibil ce se întâmplă! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit așa ceva! Incredibil, fără motiv!

Ofițerul din cadrul armatei, a fost băgat în duba Jandarmierei și dus la Secția 17 de Poliție.  Acesta a declarat că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor.   Potrivit comunicatului, Jandarmeria a dispus un control pentru verificarea modului de acțiune al jandarmilor
„În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional.   Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicat, scrie ActiveNews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top