A început și la noi. Senator USR explică de ce într-un OUG al Guvernului despre copii cuvintele „mamă” și „tată” sunt înlocuite cu „părinte”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Senatorul USR, Ștefan Pălărie (foto stânga), a apărat faptul că în OUG-ul privind stimularea întoarcerii părinților la muncă mai devreme de șase luni  de la nașterea copilului nu apar cuvintele „mamă” și „tată”,  ci doar „părinte” sau „părinți”.

Conform acestuia, în secolul XXI rolurile bărbatului și ale femeii sunt egale în creșterea copiilor.

„În secolul XXI, rolurile bărbatului și femeii sunt egale în creșterea copiilor, iar prevederile din această reprezentare se referă la părinți. Îi rog pe colegi să revină pe aceeași planetă și în același secol și să analizăm această lege din perspectiva din care a fost gândită: restimularea mediului economic”, a răspuns Pălărie, după ce proiectul a fost criticat de către senatorul AUR, Claudiu Târziu.

„Încurajarea mamelor să se întoarcă în producție, cum se spunea pe vremuri, făcând bani pe care apoi îi plătesc pentru bone sau pentru creșe este fără sens dacă nu ar avea în spate motive ideologice. Aşa cum am spus şi de la tribună, acest act normativ are un pronunţat caracter ideologic, de factură progresistă, avînd drept beneficiar exclusiv bugetul de stat și, eventual, angajatorii. Totodată, este contrar INTERESULUI SUPERIOR AL COPILULUI, respectiv INTERESULUI FAMILIEI ca unitate socială, prin slăbirea legăturii naturale dintre generaţii”, a spus, în plen, senatorul AUR, Claudiu Târziu, citat de Rostonline.

Ulterior, Claudiu Târziu a explicat ulterior că USR luptă împotriva familiei naturale, ceea ce constituie motivația pentru susținerea acestui OUG.

„Expunerea mea a primit o replică furibundă din partea aripii progresiste a Senatului – USR-iştii – care au exemplificat în stilul caracteristic al stîngii radicale contemporane: „în secolul al XXI-lea, rolurile bărbatului şi al femeii sunt identice (sic!) în creşterea copilului”, iar conceptul de „mamă” este desuet, legea făcînd trimitere nici mai mult, nici mai puţin, decît la termenul de „părinte”.

USR-iştii şi-au dat, încă o dată, arama progresistă pe faţă. Ei luptă din răsputeri împotriva familiei naturale, unica familie adevărată, şi împotriva interesului superior al copilului. Dar noi nu îi vom lăsa!”, a scris co-președintele AUR.

USR PLUS este singura formațiune care susține deschis legalizarea căsătoriilor homosexuale.

Guvernul a argumentat acest OUG prin nevoia de a încuraja asigurarea forței de muncă necesare la nivelul angajatorului, după cum spunea Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Părinții spun însă că măsura nu are nicio eficiență și va descuraja nașterea de prunci.

Alianța Părinților a explicat că este un prim pas spre naționalizarea și instituționalizarea copiilor încă de la naștere.

„Acest proiect este numai pasul spre naționalizarea și instituționalizarea copiilor încă de la naștere. Trebuie să cerem retragerea acestei ordonanțe, cu argumente raționale, medicale și psihologice. Oamenii nu trebuie să ajungă în starea de disperare în care să accepte această propunere”, a declarat doamna Olimpia Popa, reprezentantă a AP, pentru R3media.

Înlocuirea cuvintelor „mamă” și „tată” cu termeni neutri precum părinte are în spate dorința de a acomoda cuplurile homosexuale, în care evident nu poate fi vorba despre o mamă și un tată.

Parlamentul European a adoptat un ghid lingvistic în care se recomandă evitarea folosirii termenilor de „mamă”, „tată” și uzitarea termenului generic de „părinți”.

„Mamă”, „tată” sau „oameni sănătoși” dăunează „limbajului incluziv”, a argumentat PE, scrie R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top