Activistul Aurelian Popa: Cum a fost prins cu minciuna Pfizer legat de numărul de decese în studiile clinice

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Activistul Aurelian Popa postează un mesaj pe pagina sa de socializare, prin care arată cum a fost prinsă cu minciuna compania Pfizer, în ce privește numărul de decese cauzate de vaccinul Covid-19 în studiile clinice:

,,Mai mulți oameni au murit în studiul clinic cheie pentru vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 decât a raportat public compania Pfizer a spus lumii că 15 persoane care au primit vaccinul în cadrul testului său au murit la jumătatea lunii martie. Se pare că atunci numărul real era de 21, în comparație cu doar 17 decese la persoanele care nu fuseseră vaccinate.

Pe 28 iulie, Pfizer și partenerul său BioNTech au postat o actualizare de șase luni a datelor din studiul lor clinic principal al vaccinului Covid, cel care a determinat autoritățile de reglementare din întreaga lume să accepte vaccinul.

Într-o perioadă în care întrebările privind eficacitatea vaccinului erau în creștere, raportul a primit atenție la nivel mondial. Pfizer a spus că eficacitatea vaccinului a rămas relativ puternică, la 84% după șase luni.

De asemenea, a raportat că 15 dintre cei aproximativ 22.000 de oameni care au primit vaccinul în cadrul studiului au murit, comparativ cu 14 dintre cei 22.000 de oameni care au primit placebo (o injecție salină care nu conținea vaccinul).

Acestea nu au fost doar decese de Covid. De fapt, majoritatea nu erau de la Covid. Doar trei dintre persoanele din studiu au murit de boli legate de Covid – unul care a primit vaccinul și doi care au primit injectarea cu soluție salină. Celelalte decese au fost cauzate de alte boli și boli, mai ales cardiovasculare.

Cercetătorii numesc acest punct de date „mortalitate din toate cauzele”. Pfizer abia a menționat-o, introducând detaliile deceselor într-o anexă la raport.

Dar mortalitatea de orice cauză este, fără îndoială, cea mai importantă măsură pentru orice medicament sau vaccin – în special unul menit să fie administrat profilactic unui număr mare de oameni sănătoși, așa cum sunt vaccinurile.

Vezi tabel mortalitate

(SURSA: Anexa la „Siguranța și eficacitatea șase luni ale vaccinului BNT162b2 mRNA COVID-19”, disponibil la https://www.medrxiv.org/…/2021.07.28.21261159v1…)

Deși cercetătorii și-au lansat actualizarea în iulie, datele aveau deja mai mult de patru luni. Ei au încetat să colecteze informații despre decese începând cu 13 martie, „limită de date”.

Dar chiar și la acea vreme, cifrele lor erau oarecum tulburătoare.

În raportul lor inițial de siguranță către FDA, care conținea date până în noiembrie 2020, cercetătorii au spus că patru primitori de placebo și doi primitori de vaccin au murit, unul după prima doză și unul după a doua. Actualizarea din iulie a inversat această tendință. Între noiembrie 2020 și martie 2021, 13 primitori de vaccin au murit, în comparație cu doar 10 subiecți placebo.
Mai mult, nouă subiecți care au primit vaccin au murit din cauza unor evenimente cardiovasculare, cum ar fi atacuri de cord sau accident vascular cerebral, în comparație cu șase primitori de placebo care au murit din aceste cauze. Dezechilibrul a fost mic, dar notabil, având în vedere că autoritățile de reglementare din întreaga lume au descoperit că vaccinurile ARNm Pfizer și Moderna au fost legate de inflamația inimii la bărbați tineri.

(Am raportat cu exactitate despre acest studiu pe Twitter pe 29 iulie, iar a doua zi Twitter m-a suspendat pentru o săptămână pentru că am făcut acest lucru, a patra dintre cele cinci „greve” mele defăimătoare pentru „dezinformare” Covid.)

În cel mai bun caz, rezultatele au sugerat că vaccinul Pfizer/BioNTech – împins acum asupra aproape un miliard de oameni din întreaga lume la un cost de zeci de miliarde de dolari și restricții ruinante și înrăutățite ale libertăților civile – nu a făcut nimic pentru a reduce numărul total de decese.

Mai rău, Pfizer și BioNTech au vaccinat aproape toți primitorii placebo din studiu la scurt timp după ce Administrația pentru Alimente și Medicamente a aprobat vaccinul pentru utilizare de urgență pe 11 decembrie 2020.

Drept urmare, ne-au distrus cea mai bună șansă de a compara sănătatea pe termen lung a unui număr mare de primitori de vaccin cu un grup echilibrat științific de oameni care nu primiseră medicamentul. Raportul din 28 iulie părea a fi ultima actualizare curată a datelor de siguranță pe care am avea-o vreodată.


Dar acum FDA ne-a mai oferit unul.

Pe 8 noiembrie, agenția a lansat „Rezumatul bazei pentru acțiunile de reglementare”, o notă de 30 de pagini care explică de ce pe 23 august a acordat aprobarea deplină a vaccinului Pfizer, înlocuind autorizația de urgență din decembrie 2020.

Vezi foto FDA

SURSA: https://www.fda.gov/media/151733/download
Și îngropată pe pagina 23 a raportului este această propoziție uimitoare:
De la doza 1 până la data limită a datelor din 13 martie 2021, au existat un total de 38 de decese, 21 în grupul COMIRNATY [vaccin] și 17 în grupul placebo.

Pfizer a declarat public în iulie că a constatat 15 decese în rândul beneficiarilor de vaccin până la mijlocul lunii martie. Dar a spus FDA că au fost 21 – la aceeași dată de limită a datelor, 13 martie.
21.

Nu 15.

Cifra placebo din studiu a fost, de asemenea, greșită. Pfizer a avut 17 decese în rândul primitorilor placebo, nu 14. Nouă decese suplimentare în total, șase în rândul primitorilor de vaccin.

Ar putea discrepanța să rezulte dintr-un interval ciudat de date? Poate, dar buletinul de informare al FDA conține, de asemenea, numărul de cazuri de Covid pe care Pfizer le-a găsit la beneficiarii de vaccin în cadrul studiului. Aceste cifre sunt EXACT aceleași cu cele postate public de Pfizer în iulie.
Cu toate acestea, numărul deceselor era diferit.

Pfizer a calculat greșit cumva – sau a raportat public greșit, sau ambele – numărul de decese într-unul dintre cele mai importante studii clinice din istoria medicinei.

Iar cifrele FDA descriu o imagine mult mai îngrijorătoare a vaccinului decât cifrele publice din iulie. Deși cifrele absolute sunt mici, decesele generale au fost cu 24% mai mari în rândul beneficiarilor de vaccin.

Actualizarea arată, de asemenea, că 19 primitori de vaccin au murit între noiembrie și martie, comparativ cu 13 primitori de placebo – o diferență de aproape 50 la sută.

Au fost decesele suplimentare legate de inimă? Este imposibil de știut. FDA nu a raportat detalii suplimentare despre decese, spunând doar că niciunul „nu a fost considerat legat de vaccinare”.
Dar, cu zeci de mii de decese post-vaccin raportate acum în Statele Unite și Europa – și ratele generale ale deceselor non-Covid sunt acum mult peste normal în multe țări – o nouă privire asupra acelei asigurări vagi nu poate avea loc destul de curând.”

Sursa: Aurelian.ro

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top