Activistul Cătălin Berenghi: Ce sunt mitingurile ”supapă”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Activistul Cătălin Berenghi a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare un protest personal împotriva mitingurilor „supapă”:

„AI PARTICIPAT LA MITINGUL SUPAPA DIN WEEK-END?

Va anunț ca nu voi mai participa niciodată la un miting organizat sâmbăta sau duminica.
Acele mitinguri sunt organizate in general, de anumite grupuri sau structuri cu rol de „SUPAPA”. Mitingurile „SUPAPA” au rolul de a dezamorsa furia oamenilor care este la cote alarmante, asemănător anilor 89-90.

Exista deja un tipar al mitingurilor ” SUPAPA”:

 • Sâmbăta seara, când cladirile Guvernului, Parlamentului, Presidentiei (Cotroceniul) și alte instituții sunt goale iar cei vizați nu sunt acolo.
  -Duminica seara când cladirile Guvernului, Parlamentului, Presidentiei (Cotroceniul) și alte instituții sunt goale iar cei vizați nu sunt acolo;
  -Vara dupa orele 16:00, în Piata Victoriei, când temperatura era in unele cazuri și de 72°C la mivelul asfaltului;
 • Vara în Parcul Izvor, în luna august (unde nimeni nu este deranjat, nici măcar câinii care-și fac nevoile) în plin sezon estival când oamenii sunt plecați la munte sau la mare;
 • Miting organizat simultan în 2-3 locuri, pt a sparge forță celor care au întrat in tipar dar nu sunt aia care manipulează și dau direcția dorita.
  Mitingurile „SUPAPA” din ultimi ani în mare parte fără rezultate notabile, cei vizați vin luni dimineata la munca, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.
  La aceste mitinguri participanții vin, se saluta pt ca deja se cunosc unii cu alții de mulți ani, se saluta cu jandarmii în uniforma și în civil, cu civilii din diferite structuri care vin și ei sa ia pulsul și tot asa.
  La aceste mitinguri se vine, se scandează ceva, se face mișto, se glumește, eventual se plimba puțin ursul prin cartiere sau zone îndepărtate pt a consuma furia, energia si ura acumulata.
  Tot mitingul se încheie cu câteva poze și comentarii pe Facebook sau diferite rețele de socializare care
  „nu sunt controlate”, tot FARA REZULTATE”.
  Acele „MITINGURI SUPAPA”, dacă sunt scăpate de sub control, televiziunile au grija si micșoreaza intenționat numărul participanților și duc în derizoriu participanții.
  „MITINGURILE SUPAPA”, au rolul de ai deziluzionat pe aceia care încă spera cred și vor sa mai facă ceva în tara asta.
  Acei oameni pleacă acasă cu un gust amar și cu impresia ca:
  -PAREREA LOR NU CONTEAZA;
  -MITINGUL A FOST IN ZADAR;
  -DEGEABA AU PARTICIPAT LA MITING.
  Cei care doresc sa facă un miting real cu efecte reale trebuie sa iasă din acest tipar, altfel timpul și viata trece iar politicienii rămân tot acolo, fără ca nimeni sa-i deranjeze!
  VA ROG RESPECTUOS SA NU MA INVITATI/CHEMATI LA „MITINGURILE SUPAPA”, NU DORESC SA FIU MASA DE MANEVRA!
  DA, TREBUIE FACUT CEVA DAR NU ASA!”

Sursa: Cătălin Berenghi

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top