Adolescentă salvată în ultimul moment din fața metroului și nevoia de sprijin a adolescenților în situații de criza

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


O studentă aflată pe peronul stației de metrou Dristor și Răzvan Lupu, fiul fotbalistului Dănuț Lupu, au salvat miercuri viața unei adolescente care se aruncase pe șina de metrou în timp ce trenul intra în stație.

Fata, în vârstă de 15 ani, a încercat să-și ia viața la ora 15:35, în timp ce într-o sală de judecată se pronunța divorțul părinților ei. Dându-și seama ce a făcut, după ce s-a aruncat pe șine, adolescenta s-a întors spre studenta necunsocută care o striga de pe peron întinzându-i mâna.

Atunci li s-a alăturat un alt tânăr, a cărui forță a fost decisivă pentru a o trage pe tânără de pe șine chiar în timp ce locomotiva metroului ajunsese în dreptul ei.

Tânărul s-a dovedit a fi Răzvan, fiul fostului internațional Dănuț Lupu. Acesta tocmai se hotărâse să lase mașina în parcare și să circule cu metroul în ziua respectivă.

„Avea gol în ochi, nu transmitea nimic, era panicată, era într-o stare de şoc. Din câte am înţeles sunt problemele din familie, uşoare traume, uşoare sechele legate de un divorţ al părinţilor”, a declarat acesta pentru Pro TV.

Adolescenta a ajuns la spital fără nicio rană gravă. Înainte, de aceasta, ea i-a cerut studentei salvatoare, pe nume Alexandra, să o țină în brațe și să îi vorbească pentru a-i alina suferința și șocul.

„A şi cerut lucrul acesta, să fie alinată, am încercat să vorbesc cu ea ca şi cu o prietenă, să o întreb câţi ani are. Ea se simţea cauza tuturor celor ce se întâmplă”, a povestit studenta.

Răzvan Lupu le-a declarat reporterilor de la Pro TV că în curând va fi ziua lui de naștere și că salvarea acestei vieți este cel mai frumos cadou de ziua lui.

Luni seară, o altă adolescentă, în vârstă de 13 ani, s-a aruncat în fața trenului la Sibiu. Din păcate, aceasta a murit pe loc. În biletul de adio fata a scris că era afectată emoțional de aceeași problemă familială: divorțul părinților.

Astfel de situații arată cât de importante sunt sprijinul și consilierea pentru adolescenți aflați în situații familiale dificile. Apelați la un preot, un psiholog, un terapeut sau un mentor capabil să sprijine adolescentul aflat în situație de criză, conform Știri pentru viață.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top