Adrian Papahagi: Populismul este reacția corpului politic la deconstrucția naturalului prin inginerii sociale progresiste

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Gândirea dominantă în Occident, impusă prin media, școală și politică, a aruncat oamenii într-o profundă nevroză. Cu mijloacele reeducării psihologice, le-a impus să creadă că tot ce considerau bun și natural (familia, maternitatea, paternitatea, națiunea, religia, limba etc.) e un instrument de putere și oprimare imoral, un construct care trebuie deconstruit.

Orice legătură naturală a fost dizolvată prin inginerie socială. Oamenii au fost educați să-și urască sau neglijeze aproapele (mama, tatăl, copiii născuți sau nu, coreligionarii și conaționalii) și să iubească departele „oprimat de cultura imperialist-patriarhală” și utopia progresului continuu spre nu se știe ce.

Să nu se mire progresiștii de resurgența populismului și extremismului! E doar reacția febrilă a corpului politic la un lung tratament abuziv și invaziv.

Nici narcoza ingineriei sociale, în care cred „progresiștii”, nici febra populistă nu sunt leacuri. Remediul stă în normalitatea ființei noastre, atunci când este lăsată să-și dobândească echilibrul natural. Când va înceta ingineria socială, se va domoli și febra care îi răspunde, scrie Știri pentru Viață.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top