Adrian Severin, lecție de drept și parlamentarism: Prin eliminarea pensiilor parlamentarilor și desființarea SIIJ, vor fi consecințe letale asupra drepturilor fundamentale!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


(discuția de joia la 13.30, la GOLD FM, cu Adrian Severin, la „CE-I ÎN GUȘĂ, ȘI-N CĂPUȘĂ!”) 

Cozmin Gușă: Am revenit, prieteni, și suntem alături de prietenul nostru Adrian Severin. Adrian ți-a plăcut dedicația de astăzi (Aurelian Andreescu, Merit eu), sunt curios?

Adrian Severin: Da, mi-a plăcut foarte mult. Mă întreb însă cine adresa întrebarea și cui i se adresa. În fine, presupun că ești cel care se întreabă dacă merită să fie iubit, pentru că în ceea ce mă privește nu cred că ai îndoieli, nu?

Cozmin Gușă: A, nu, n-am nici o îndoială. Era o întrebare retorică despre parlamentari spre exemplu, dacă ar merita, dacă n-ar merita, după scatoalcele lui Nistorescu pe care le-am și  citat, meritate de altfel, pe care le-a încredințat în general lui Orban și Iohannis, dar cred că putea să le redirecționeze foarte bine și către Ciolacu, ba chiar George Simion, nu mai vorbesc de Barna, sau alții de pe acolo. S-a rezumat la ăștia de la putere. Treaba lui, dar mie mi se pare că decizia asta aparține tuturor acestor parlamentari atât de populiști, dar atât de slabi în esență. Și vorbesc de data asta cu cineva care se pricepe foarte bine la consecințele constituționale la gestului parlamentar de ieri, adică cu profesorul universitar Adrian Severin. N-am avut timp ieri să mă ocup de treaba asta cu parlamentarii și nici nu știu cum să le zic. Acum fiind și la radio, nici nu pot să fiu foarte dur, dar gestul ăsta atât de populist desigur din care n-o să aibă nimeni de câștigat, pentru că în plan politic nu câștigă nimeni este nu doar inutil, el este și generator de mari derapaje în interiorul Constituției și eu aș vrea să pornim discuția din acest unghi, asumându-mi, uite îi pun o etichetă, că este un gest prostesc ca să nu spun mai mult.

„PARLAMENTARII, DE LA POPULISM ABJECT LA POLITICIANISM STUPID. EI NU PRICEP ECHILIBRUL PUTERILOR ȘI NICI CUM FUNCȚIONEAZĂ STATUL.”

Citește mai mult pe site-ul Cozmin Gușă

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top