Afacerea vaccinurilor: Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ascunde sms-urile cu CEO Pfizer, Albert Bourla

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Ombudsmanul european, Emily O’Reilly, a reproşat vineri Comisiei Europene că a refuzat să dea informaţii presei despre schimburile de SMS-uri dintre şefa executivului UE, Ursula von der Leyen, şi directorul executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla, pe tema achiziţiei de vaccinuri împotriva COVID-19, relatează AFP şi Reuters.

Emily O’Reilly a cerut cabinetului Ursulei von der Leyen să procedeze la o ‘cercetare mai aprofundată’ pentru a recupera aceste mesaje şi a le face public conţinutul, în conformitate cu regulile de transparenţă aplicabile documentelor UE.

În urma unui articol publicat de New York Times în aprilie 2021 în care se scria că şefa Comisiei schimbase SMS-uri cu Albert Bourla în cadrul negocierilor privitoare la un contract de achiziţie de vaccinuri, un jurnalist a cerut Comisiei acces la mesajele respective şi la alte documente legate de aceste discuţii.

Citește mai mult pe site-ul Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top