Agenţia Europeană a Medicamentului anunță că vaccinul cu o singură doză, cum e cel de la Johnson&Johnson NU protejează de tulpina indiană

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Administrarea a două doze de vaccin este esenţială pentru protejarea contra variantei Delta a coronavirusului, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), solicitând statelor membre ale Uniunii Europene să îşi accelereze programele de vaccinare, informează AFP.

„Datele preliminare sugerează că cele două doze de vaccin contra COVID-19 (…) sunt necesare pentru a asigura o protecţie adecvată împotriva variantei Delta”, a declarat EMA într-un comunicat.

„Respectarea programului de vaccinare recomandat este esenţială pentru a beneficia de cel mai înalt nivel de protecţie”, a adăugat agenţia.

Varianta Delta a coronavirusului va reprezenta 90% din cazurile de COVID-19 până la sfârşitul lunii august, a estimat într-un comunicat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Cu toate acestea, potrivit ECDC, în peste zece ţări ale Uniunii Europene, circa 30% dintre persoanele cu vârsta peste 80 de ani nu au finalizat încă programul de vaccinare recomandat.

„Este esenţial ca statele să îşi accelereze programul propriu de vaccinare, inclusiv administrarea de doze secundare atunci când acest lucru este recomandat şi, de asemenea, să completeze lacunele şi să frâneze, cât de repede posibil, oportunităţile de apariţie a variantelor”, a subliniat EMA.

Autoritatea europeană cu rol de reglementare recomandă administrarea a două doze în cazul vaccinurilor Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna) şi Vaxzevria (AstraZeneca), notează Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top