Alexandru Rafila: Vaccinarea influențează extrem de puțin transmiterea bolii. Cei care critică Ministerul Sănătății sunt ipocriți (Video)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că vaccinarea trebuie să rămână voluntară, iar românii nu trebuie forțați prin tot felul de măsuri să se vaccineze. Rafila arată că vaccinul nu mai oprește răspândirea coronavirusului în prezent.

„Decizia informată este cea mai importantă, pentru că decizia bazată pe presiune sau pe crearea unui context în care oamenii sunt nevoiți cumva să se vaccineze nu este cea corectă. Vaccinarea este un act voluntar. De ce ne vaccinăm? Ca să oprim transmiterea unei boli. Ăsta e scopul vaccinării. Acum ce observăm? Că această vaccinare nu oprește transmiterea. Sigur, evoluție mai scurtă, cazuri mai ușoară, nu avem la fel de multe decese. Dar din punct de vedere al impactului psihologic și al interesului oamenilor, acest interes a scăzut pe măsură ce virusul s-a modificat și pe măsură ce datele inițiale legate de vaccin, care arătau că la 90% dintre persoanele vaccinate, prima variantă a virusului nu se transmite, am ajuns la 50%, ulterior la 30% și acum vedem că vaccinarea influențează extrem de puțin transmiterea bolii. Dar insist că vaccinarea este utilă mai ales la persoanele vulnerabile, care pot face forme grave”, a declarat Rafila, la TVR1.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top