Alianța pentru Unirea Românilor susține readucerea aurului național din Banca Angliei în România. PNL, USRPlus și UDMR se opun

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Alianța pentru Unirea Românilor consideră că repatrierea rezervelor de aur aflate în prezent la Banca Angliei (Bank of England) este un semn de suveranitate. PNL, USR și UDMR sunt însă împotriva unei asemenea decizii, aceștia demonstrând încă o dată că adevărații lor stăpâni sunt în afara României.

Deputații PNL, USR și UDMR au votat împotriva acestui proiect de lege care revede ca România să mai păstreze în străinătate doar 5% din cantitatea actuală de aur. Ţara noastră deţine în prezent 60% din rezerva de aur la Banca Angliei.

George Simion admite că rezervele de aur deținute de România în străinătate reprezintă bonitate pentru împrumuturile externe, dar precizează că procentul trebuie redus. „Asta înseamnă suveranitate națională, să nu trebuiască să ne împrumutăm la rate de dobândă atât de mari. Opțiunea noastră este că actuala marja de 60% trebuie redusă”, a precizat copreședintele AUR, notează 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top