Ambasadorul german în China moare subit la 54 de ani. Autoritățile de la Berlin refuză să comunice cauza. Aproape sigur era vaccinat

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Jan Hecker, care fusese instalat de numai două săptămâni ca ambasador al Germaniei la Beijing, fost consilier al Angelei Merkel pentru refugiați, a decedat subit, potrivit anunțului făcut luni de guvernul de la Berlin.

Ministerul german de Externe a anunțat „moartea subită” a lui Jan Hecker, într-un comunicat dat publicității astăzi, 6 septembrie 2021.

Textul documentului este suspect de laconic, neoferind nici un fel de amănunte despre cauza morții ambasadorului.

Purtătoarea de cuvânt al MAE german, Andrea Sasse, a spus că „nu există indicii că decesul are vreo legătură cu funcția politică a ambasadorului Hecker”.

Întrebată dacă autoritățile vor oferi alte detalii despre tragicul eveniment, Sasse a tăiat brusc discuția, afirmând că ministerul său nu mai are nimic de adăugat.Germania duce una dintre cele mai agresive campanii de vaccinare anti-COVID, cu restricții draconice împotriva nevaccinațior. De aceea, este aproape o certitudine faptul că răposatul ambasador era vaccinat. Cu atât mai mult cu cât mergea la post în țara de origine a pandemiei de COVID-19.

Pe de altă parte, comunicatul folosește termenul „SUBIT”, ceea ce sugerează o moarte survenită pe neașteptate, Încă una din valul de morți „subite” la persoane cu vârste relativ tinere și vaccinate. Hecker, care devenise ambasador în august, era căsătorit și avea trei copii, potrivit biografiei sale publicate pe site-ul ministerului.

El a ajuns în China pe 1 august și și-a prezentat scrisorile de acreditare pe 24 august, potrivit Ministerului chinez de Externe.

Fost oficial al Ministerului german de Interne și apoi judecător la Curtea Administrativă Federală, Hecker a început să lucreze la Cancelarie în anul 2015 în funcția de șef al biroului de coordonare a politicilor pentru refugiați.

El a devenit în 2017 consilierul de politică externă al Angelei Merkel, un post de o excepțională importanță.

Fosta sa șefă a declarat:
„Moartea lui Jan Hecker m-a șocat profund. Plâng un vechi și prețuit consilier cu o umanitate profundă și cu o excepțională expertiză.”

Merkel s-a declarat „plină de gratitudine” pentru că a lucrat cu el ani de zile și a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

Și guvernul chinez a transmis condoleanțe:

„Suntem șocați să aflăm despre moartea subită a ambasadorului Jan Hecker, care a contribuit activ la promovarea relațiilor sino-germane de la asumarea postului”, a declarat purtătoarea de cuvând a Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, cu ocazia briefingului zilnic de la Beijing.

Sursa: Activenews

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top