Americanii nu au mai trăit așa o criză de pe vremea lui Reagan: prețurile au luat-o razna în SUA

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Preţurile pe care consumatorii americani le plătesc pentru articolele de zi cu zi au crescut în martie la cele mai ridicate niveluri din primele zile ale administraţiei Reagan, potrivit datelor Departamentului Muncii publicate marţi, transmite CNBC.

Indicele preţurilor de consum, care măsoară un coş larg de bunuri şi servicii, a crescut cu 8,5% faţă de un an în urmă, pe o bază neajustată, fiind peste estimarea Dow Jones, deja ridicată, de 8,4%, informează News.ro.

Fără alimente şi energie, indicele preţurilor de consum de bază a crescut cu 6,5% pe o bază de 12 luni, în conformitate cu aşteptările. Cu toate acestea, au existat semne că inflaţia de bază ar fi în scădere, deoarece a accelerar cu doar 0,3% pe lună, mai puţin decât estimarea de 0,5%. Această evoluţie, la rândul său, a adus o oarecare speranţă că inflaţia în general s-a diminuat şi că martie ar putea reprezenta vârful.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top