Ana Munteanu, consiliera autoritaristă de la USR, suspendată pentru un an din partid

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Biroul Județean (BJ) al USR Timiș, întrunit joi seara, a adoptat cu unanimitate de voturi suspendarea consilierului local Ana Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an.

Sancțiunea vine ca urmare a implicării acesteia într-un incident care a avut loc săptămâna trecută, în care Ana Munteanu a descins, alături de forțele de ordine, într-un restaurant, pentru a verifica respectarea măsurilor de carantinei.

BJ al USR Timiș a prezentat pe pagina de Facebook poziția cu privire la situația în care a fost implicată Ana Munteanu, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Timișoara.

„Condamnăm cu fermitate violența verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban şi amenințările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie. Indiferent de greșelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm, de asemenea, știrile false fabricate şi promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferința victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea, în ansamblul ei, are nevoie să respingă astfel de practici şi să încurajeze propagarea adevărului. Știrile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale”, arată USR Timiș.

Potrivit sursei citate, Ana Munteanu „a făcut o eroare de judecată şi a acționat într-o manieră neinspirată şi inadecvată poziției de consilier local”.

„Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timișoara, nu este să încerce să se substituie instituțiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări şi a sancţiona încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale şi să avem încredere că ele vor acționa potrivit legii. Întrucât modul în care colega noastră a înțeles să acționeze nu reflectă voința noastră, ca organizație, şi nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile, începând cu data de 26 martie, cu titlu de sancțiune. Îi îndemnăm, în continuare, pe toți cetățenii să respecte regulile de distanțare socială, restricțiile de circulație aflate în vigoare din cauza pandemiei şi să se vaccineze cât mai curând. Tine de noi toți să trecem cu bine peste aceste momente grele, dar o putem face doar împreună, ca o comunitate”, mai spun reprezentanții USR Timiş.

Ana Munteanu s-a filmat în timp ce mergea cu jandarmii într-un restaurant al unui hotel din zona centrală a Timişoarei şi explica faptul că patronul locaţiei ar fi încălcat măsurile restrictive impuse de carantină, relatează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top