Antiromânismul în școli! Un elev raportează implementarea propagandei marxiste și sioniste în manualul de limba și literatura română

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Uzitând serviciul Incorect Politic de monitorizare și combatere a antiromânismului, un elev ne-a trimis următorul raport îngrijorător despre propaganda din manualele de limba și literatură română pentru clasa a VIII-a:

ANTIROMÂNISM în școli!

Un elev raportează implementarea propagandei marxiste și sioniste în manualul de limba și literatura română

Bună ziua. Aș vrea să raportez un incident, într-adevăr antiromânesc, înăbușitor de valori culturale și religioase. Nu mă așteptăm ca această propagandă ieftină să fie implementată în manualul de limba și literatura română, pe lângă cel de istorie. Unitatea 2 a manualului de limba și literatura română, clasa a VIII-a(eu sunt elev în clasa a VIII-a), editura ART, începe cu lecția 1 și cu textul dramatic “Take, Ianke și Cadâr” de V.I Popa. Acest domn Popa pledează în piesele sale de teatru pentru “moralitate”, personajele “sale” luptând împotriva prejudecăților comunității. Și bineînțeles că și acest text are la baza “minunată toleranță”, vai ce frumos…Pe scurt ,un român și o jidancă se îndrăgostesc și sunt ajutați de un musulman turc să se căsătorească, împotriva opiniei părinților lor. În text este folosit termenul jidan , iar spre nesurprinderea mea, autorii au ținut morțiș să explice termenul ca “termen depreciativ folosit în numirea evreilor”, nu ca un concept geopolitic și istoric autentic.

Citește mai mult pe site-ul Incorect Politic.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top