Aproape 16% dintre tinerii americani se identifică ca fiind LGBT, conform unui sondaj

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Procentul americanilor care se identifică ca fiind LGBT este în creștere, dar fenomenul pare să ia cea mai vizibilă amploare în rândul generațiilor tinere (Generația Z), unde unu din șase persoane se identifică în comunitatea LGBT, conform unui sondaj Gallup realizat miercuri, informează Breitbart.

În timp ce marea majoritate a americanilor se declară heterosexuali (86,7%), sondajul arată faptul că 5,6% dintre adulții Statelor Unite se identifică ca LGBT. Acest procent este într-o continuă creștere, de la 4,5% în 2017, respectiv 3,5% în 2012. Spre deosebire de anii trecuți, când sub 4% nu răspundeau sondajului, acum procentul acestora a crescut la 7,6%.

Conform sondajului, 15,9% dintre tinerii Generației Z (născuți între 1990 și 2010) se identifică ca LGBT. Puțin peste nouă procente dintre mileniali (Generația Y, născuți între 1980 și începutul anilor 2000), 3,8% din Generația X (născuți între 1965 și 1980), 2% din Generația Baby Boomer (născuți între 1946 și 1964) și 1,3% dintre cei văzuți ca „tradiționaliști” (născuți înainte de 1946). Aproape două treimi dintre cei ai Generației Z care se consideră LGBT, se identifică ca bisexuali.

În general, majoritatea americanilor care se consideră LGBT, se identifică ca fiind bisexuali (54,6%), categorie urmată de gay (24,5%), lesbian (11,7%), transgender (11,3%) și alții (3,3%).

Sondajul coincide cu votul viitor Casei Albe legat de Actul de Egalitate, despre care criticii avertizeaază că va deranja entitățile Actului de Restabilire a Libertății Religioase (RFRA) și că va avea un impact negativ asupra femeilor, odată ce deschide ușa pentru „femeile transgender” (bărbați biologici) să participe la categoria feminină în competițiile sportive.

„«Stânga» va lăsa drepturile și securitatea a milioane de americani – în deosebi femei tinere – la altarul ideologiei de gen”, avertizează republicanul Lauren Boebert, într-un discurs susținut luni, îndemnându-și cu pasiune colegii să dărâme Actul de Egalitate, conform R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top