Aproximativ 180 de angajați ai MAI au primit calitatea de suspect anul trecut

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Aproximativ 180 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au primit calitatea de suspect în anul 2020 pentru infracţiuni de corupţie şi alte fapte, se arată în bilanţul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pe anul precedent.

„Un număr de 176 lucrători MAI au primit calitatea de suspect (112 pentru infracţiuni de corupţie şi 64 pentru alte fapte). De asemenea, alte 904 persoane au dobândit aceeaşi calitate procesuală (528 suspecţi pentru infracţiuni de corupţie şi 376 pentru alte fapte). Totodată, 143 lucrători MAI au fost inculpaţi (+27%), dintre care 102 pentru infracţiuni de corupţie şi 41 pentru alte fapte, iar alte 655 persoane (din afara MAI) au fost cercetate în calitate de inculpat (361 pentru fapte de corupţie şi 294 pentru alte fapte)”, notează DGA.

Au fost arestate preventiv, inclusiv prin măsura arestului la domiciliu/reşedinţă, 127 de persoane, o creştere cu 28% faţă de anul 2019, dintre care 38 lucrători MAI (+73%).

„Din analiza acestor indici rezultă faptul că, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procurori, suspecţii/inculpaţii/arestaţii din categoria persoanelor fără calitate specială în marea lor majoritate au făcut obiectul unor dosare care au legătură cu lucrătorii MAI”, se menţionează în bilanţ.

Potrivit Direcţiei Anticorupţie, instrumentarea dosarelor penale s-a efectuat sub directa coordonare a procurorilor de caz, astfel că, în perioada analizată, au fost consemnate 1.213 sesizări cu caracter penal înregistrate la structurile unităţii, care au fost înaintate la parchete.

De asemenea, poliţia judiciară a DGA a efectuat cercetări, conform ordonanţelor de delegare, în 1.753 de dosare penale (înregistrate cu număr unic), rezultate atât din sesizarea DGA, cât şi din sesizarea proprie a structurilor de parchet, conform România Liberă.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top