Arad: O asistentă care își exprima îndoielile în ce privește vaccinul Covid-19 de față cu pacienții a fost concediată

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


O asistentă care-și exprima dubiile în privința eficienței vaccinului anti-Covid a fost concediată de Primăria Vinga, din postul pe care-l deținea la Centrul de vaccinare din localitatea Vinga.

Asistenta a fost „turnată” de către un cetățean supărat că respectiva asistentă medicală și-a expus părerile despre vaccinare în fața mamei acestuia, venită să se vaccineze, scrie aradon.

El a reclamat-o direct la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). În sesizare, arădeanul a relatat că asistenta respectivă a stat de vorbă cu mama sa, în timp ce aceasta se afla în punctul de supraveghere post vaccinare, și și-a expus, pe larg, teoriile antivaccinare. Printre altele, asistenta ar fi afirmat că vaccinurile sunt ineficiente, că este vorba doar despre o afacere la nivel mondial, precizează sursa citată.

Plângerea a ajuns la DSP Arad, care a trimis la fața locului doi inspectori sanitari pentru a investiga situația. Asistenta a recunoscut parțial că a purtat discuții cu diverse cunoștințe despre mai multe subiecte, ocazie cu care și-a expus și părerea personală despre vaccinare.

Primăria Vinga, angajatorul femeii, a luat decizia de a încheia contractul de muncă încheiat cu asistenta medicală în cauză, deși nu reiese că ar fi avut vreo plângere pentru felul în care-și face meseria.

Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș a spus că instituția sa nu va tolera așa ceva și că este „inacceptabil ca astfel de opinii să ajungă în spațiul public din partea personalului medical, mai ales că se aflau, în ambele cazuri, în exercițiul funcțiunii”.

„Este al doilea caz de propagandă anti-vaccinare în care este implicat un cadru medical, la doar două zile distanță. Este inacceptabil ca astfel de opinii să ajungă în spațiul public din partea personalului medical, mai ales că se aflau, în ambele cazuri, în exercițiul funcțiunii. În primul caz s-a aplicat o amendă de 10.000 de lei, iar în acest de-al doilea caz s-a dispus desfacerea contractului de muncă. Nu avem de gând să tolerăm astfel de acțiuni menite să descurajeze vaccinarea populației, venite din partea unor cadre medicale. Toate sesizările de acest gen vor fi verificate cu prioritate de către inspectorii noștri, urmând a fi aplicate prevederile legale, după caz.”

Dr. Timiș se referă la un alt caz, în care o asistentă medicală care efectua tratamente la domiciliu a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu avea drept de liberă practică, dar sesizarea primită de la un cetățean, via aradon, a venit exact pe seama nemulțumirii acestuia legată de modul în care cadrul medical și-a expus ideile antivaccinare în fața părinților săi.

Șeful DSP a anunțat că se vor face ședințe de instructaj cu personalul medical „ pentru a se evita pe viitor astfel de situații”, informează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top