Raed Arafat, ordin dictatorial: re-carantinează Timișoara în pofida votului aleșilor locali

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Timișoara a fost carantinată acum două săptămâni, la rata de infectare de 7.49 la 1000 de locuitori pentru ca azi rata de infectare să fie de 8,19/1.000 de locuitori, la fel ca în ziua precedentă.

Deși aceasta dovedește ineficiența carantinării și a vaccinării și deși Consiliul Local respinsese prelungirea carantinării propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, astăzi Arafat a trecut peste voința aleșilor locali și a decretat cu de la sine putere re-carantinarea Timișoarei și a împrejurimilor.

Secretarul de stat Raed Arafat a semnat un ordin de „comandate Che Guevarra” prin care se prelungește, temporar, măsura de carantină, pentru Timișoara și localitățile periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Deocamdată, doar pentru 72 de ore, transmite Timișoara Online.

„Este un lucru responsabil, este singura soluție responsabilă, provizorie. Orice soluție în privința asta este, prin natura sa, una provizorie. E o lipsă de responsabilitate crasă când pleci la un nivel de peste 6% și, când ajungi la un nivel mai mare, te gândești să ridici toate restricțiile”, a susținut și Vlad Voiculescu, pretins ministru al Sănătății.

Președintele Consiliului Județean Timiș și al PNL Timiș, Alin Nica, s-a declarat surprins de decizia luată de Raed Arafat de prelungire a carantinei pentru încă 72 de ore pentru Timișoara și cele patru comune limitrofe.

”Mi se pare ciudată această măsură mai ales că eu l-am întrebat explicit in timpul primei ședinte de acum două săptămâni de ce nu poate lua el decizia de carantinare și trebuie să o ia comitetul județean pentru situații de urgență. Raed Arafat mi-a spus că nu poate pentru că nu-i permite legea. Când a mințit, când nu a respectat legea? Atunci când a spus sau acum când a semnat ordinul? Aștept să văd care sunt clarificările pentru a avea un punct de vedere final”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Alin Nica.

Oponent declarat al carantinei, Nica a susținut că ”dacă se continuă în forma de până acum este de formă. O hârtie nu ne protejează de virus”.

Reamintim că în noiembrie 2020, când au avut loc alegerile cu ciudatele lor rezultate, Timișoara avea o rată de infectare de peste 8 la mie, mai mare decât cea la care s-a decis carantinarea orașului. Atunci, „În noaptea „sfântă” a alegerilor, pandemia a fost sistată”, scrie Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top