Atentat la sănătatea românilor: Medicamente expirate aruncate în lacul Tarnița

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Polițiștii clujeni au deschis dosar penal după ce specialiștii de la Apele Române au strâns nouă saci de anticoncepţionale, antibiotice şi vitamine, medicamente care au fost lăsate iniţial în cutii la marginea drumului. Cel mai probabil vântul a dus medicamentele pe malul lacului, dar şi în apă.

Gunoaiele au fost descoperite de pescari, care au anunţat autorităţile.Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de infectare a apei şi continuă cercetările pentru a afla cine este răspunzător de acest incident.

Lacul Tarniţa este principala sursă de aprovizionare cu apă a oraşului Cluj-Napoca.

Garda de Mediu Cluj a dat amenzi

Amenzile aplicate de Garda de Mediu Cluj sunt dovada că gestionarea deșeurilor medicamentoase a pus în pericol sănătatea oamenilor. Comisarul șef al acestei instituții, Viorel Pleșa. ne-a precizat că au fost aplicate amenzi operatorilor de deșeuri medicale. În intervalul 2016-2020, cuantumul amenzilor a fost de doar 35 000 de lei.

Reprezentanții Colegiului Farmaciștilor au fost solicitați de evztransilvania.ro pentru un punct de vedere, însă, nu l-au oferit până la acest moment.

De asemenea, reprezentanții companiilor investigate, printre care și cei ai Sterycycle România, au menționat că așteaptă finalizarea anchetei demarată de Consiliul Concurenței, după care vor face precizări.

Companiile investigate sunt SC Stericycle România SRL, SC Mondeco SRL, SC AKSD România SRL, SC Bio Hazard SRL, SC Xtreme Ecogreen SRL, SC Loret del Mar SRL, SC Eco Diotti SRL și SC Eco Fire Sistems SRL, scrie 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top