AUR a depus amendamente la buget: mai puțini bani pentru serviciile de informații, mai mulți bani pentru educație și sănătate, dar și vouchere de vacanță

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Partidul AUR a depus peste 230 de amendamente la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021, între care se remarcă reducerea bugetului Administrației Prezidențiale, reducerea bugetului SRI și SIE la nivelul anului 2019, dar și scăderea cu 90% a finanțării partidelor politice, informează un comunicat de presă. 

Conform sursei citate, amendamentele AUR vizează suplimentări bugetare în domenii cheie, precum cel al educației, al sănătății, al agriculturii sau al tineretului și sportului.

Guvernul a aprobat bugetul de stat pe 20 februarie.

Astfel, conform parlamentarilor AUR, bugetul ar trebui să crească astfel: creșterea bugetului pentru sistemul educational; mărirea sumelor acordate medicilor de familie; suplimentarea bugetului pentru susținerea programelor, serviciilor și activităților de tineret și sport (digitalizare, tabere studențești); creșterea sumelor pentru despăgubiri acordate producătorilor agricoli în caz de calamități naturale; acordarea voucherelor de vacanță la nivelul anului 2020; dublarea sumei actuale de aproape 500.000 de euro pentru sprijinirea așezămintelor religioase din afara granițelor, unde se desfășoară activități deosebite în vederea menținerii identității lingvistice, culturale și religioase a românilor din afara granițelor; suplimentarea bugetului Autorității Naționale pentru Cetățenie, în vederea prelucrării unui număr cât mai mare de dosare de cetățenie; alocarea unei sume de aproape 60 de milioane de lei pentru repatrierea rămășițelor pământești ale românilor decedați în străinătate și bugetarea integrală a programului de burse pentru elevii români din Ucraina și extinderea către alte comunități istorice românești aflate în risc major de asimilare.

„Trebuie să punem punct risipei de bani publici și să acționăm eficient în acele zone strategice pentru țară. Românii sunt sătui să audă cum li se taie drept după drept, în vreme ce unii care conduc se lăfăie plătind în stânga și în dreapta privilegii, ridicând paravane, protejându-și viitorul financiar pe spatele celor care muncesc”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.
„Bugetul pentru anul acesta este unul al sărăciei, care lovește în multe categorii sociale și care aduce atingere interesului național. Domenii strategice precum educația și sănătatea sunt trase pe linie moartă. Amendamentele pe care le aducem vin să restabilească dacă nu normalitate, măcar supraviețuirea pentru acestea”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR, relatează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top