AUR cere comisie de anchetă în cazul spitalului Foișor, precum și anchetarea lui Arafat și Voiculescu

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prim-ministrului Florin Cîţu „demiterea imediată” a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, precum şi a şefului DSU, Raed Arafat, pentru situația produsă la Spitalul Foişor din Capitală, informează un comunicat de presă trimis pe adresa R3media.

Într-un comunicat de presă, AUR consideră că cei doi se numără printre „principalii responsabili ai dezastrului din sistemul medical românesc şi ai crizei sanitare de proporții care face din ce în ce mai multe victime”, transmite Agerpres.

„Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu și Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern, suntem toți expuși unor pericole fată de care aceștia nu îşi asumă nicio responsabilitate. Suntem pe deplin conștienți că noțiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariție publică, aroganță, ipocrizie şi dispreț față de cetățenii români. Menținerea lor în funcție denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-românești pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreționar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demiși, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate”, se arată în comunicatul AUR.

AUR anunță că luni va iniția în Senat demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a investiga acțiunea de evacuare şi de transfer al pacienților internați la Spitalul Foișor, „realizată în cursul serii şi nopții de 10 aprilie, acțiune comandată de Raed Arafat și avizată de ministrul Sănătății”.

„AUR atrage atenția că nu va permite ca unul dintre cei mai slabi miniștri din ultimii 30 de ani, mandatat de USR, partidul care conduce țara de pe rețelele de socializare, să se degreveze de responsabilitate prin fabricarea unui țap ispășitor în persoana managerului de la Spitalul Foișor. Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situații de Urgență, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă. Ambii trebuie anchetați, pentru a da socoteală în fața cetățenilor pentru abuzul grotesc și inuman la care i-au supus pe bolnavii internați la Spitalul Foișor. AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovații să răspundă pentru faptele lor”, spun reprezentanții partidului, notează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top