AUR cere demisia deputatului PNL care a adus un omagiu Armatei Roşii: Să înțelegem că sunteți un nostalgic al comunismului?

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Alianţa pentru Unirea Românilor cere demisia deputatului PNL Alexandru Muraru, cel care este şi reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei. Solicitare AUR vine după ce Muraru a postat pe Facebook o imagine cu un veteran de război al Armatei Roşii, pentru a ilustra un mesaj dedicat veteranilor de război români.

“Demisia, neavenitule!

Dornic să arate cât de recunoscător le este el veteranilor de război români, istoricul de mucava Alexandru Muraru (parlamentar PNL și membru al guvernului), a scris o postare “dedicată” acestora și ilustrată cu fotografia unui veteran al Armatei Roșii – sovietice.

Adică tocmai armata care a adus, cu tancurile ei, regimul comunist criminal în România. Să înțelegem așadar, domnule (sau tovarășe?) Muraru, că sunteți un admirator al Armatei Roșii? Că sunteți un nostalgic al comunismului? Sau că pur și simplu v-a fost lene să căutați o fotografie cu un veteran de război român, care a luptat pentru Țară în Crimeea, la Cotul Donului sau la Stalingrad, și apoi a cunoscut iadul lagărelor sovietice de prizonieri?”, este mesajul AUR.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a vorbit recent despre posibilitatea desfiinţării AUR. Acesta a cerut autorităților judiciare să ia măsuri împotriva unui reprezentant al partidului AUR, care a publicat pe Facebook o listă cu ceea ce el numește “trădători de patrie, care ar trebui executați”, dacă ar fi reintrodusă pedeapsa cu moartea.

Întrebat dacă AUR, partid ales democratic în Parlament, poate fi scos în afara legii, Reprezentantul Special al Guvernului a răspuns: “Din punctul meu de vedere, s-au adunat numeroase elemente care merg spre această direcție, pentru că sigur, legea este foarte clară, există anumite condiții în care un partid poate fi scos în afara legii, dar acum noi ne aflăm în fața unui cumul de factori și de acțiuni care converg spre această direcție, la mai puțin de șase luni de la accederea acestui partid politic în Parlament (…), ceea ce înseamnă că există circumstanțe atenuante ca acest partid să fie supus nu doar unei monitorizări, dar unei asemenea acțiuni de scoatere în afara legii”.

Sursa: Știri pe Surse

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top