AUR propune o lege care sancționează discriminarea pe motive medicale

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Senatorul și unul din liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul său a lucrat la un proiect de lege ce prevede sancționarea contravențională a oricărui caz de discriminare pe motive medicale, în special pe motivul „primirii sau neprimirii vaccinului”.

„Așa cum am promis acum două săptămâni, am lucrat la un proiect de lege care sancționează contravențional orice fel de discriminare pe motive medicale, în special pe motivul primirii sau neprimirii vaccinului.

Am văzut că deja autoritățile au anunțat mai multe măsuri care prevăd accesul pe bază de vaccin în anumite locuri publice: în instituții, la spectacole, la întreceri sportive. Așa ceva este inadmisibil. Știm foarte bine că vaccinarea este un act medical neobligatoriu pe care trebuie să-l primești dacă vrei, în mod voluntar.

Din această pricină, propunem acest proiect de lege care prevede o serie de sancțiuni pentru persoane fizice și juridice care trec la discriminări asupra persoanelor care nu s-au vaccinat.

De asemenea, ne vom opune, așa cum am spus, în Parlament, introducerii acelui așa-zis pașaport de vaccinare care îți oferă anumite facilități în opinia celor care îl propun, dar care, de fapt, limitează libertățile celor care nu vor să se vaccineze pentru că nu au încredere sau care consideră că este mai sănătos pentru ei să nu se vaccineze.

De asemenea, vom încerca ă constituim o comisie de anchetă parlamentara pentru cercetarea modului în care s-au făcut raportările privind decesele cauzate de Covid, există acolo foarte mari discrepanțe, după cum ați văzut și după cum colegul meu a declarat de ieri și vrem să aflăm care este adevărul.

De unde au apărut aceste diferențe între platformele raportoare și de unde au apărut diferențele uriașe între ce raportează aceste platforme și ce a constatat Institutul Național de Statistică? Românii trebuie să afle adevărul, noi trebuie să știm exact în ce situație ne aflăm și de aceea vom solicita colegilor parlamentari să admită alcătuirea unei comisii parlamentare de anchetă, și la Cameră și la Senat, în acest sens.”, a spus Claudiu Târziu, co-președintele AUR, notează R3 Media.

Video aici.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top