AUR racolează „români conservatori și iubitori de patrie” plecați din USR. Claudiu Târziu: Vor mai veni și alții

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


AUR încearcă o delimitare de PSD. Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu a început să racoleze foști membri USR.

Ba mai mult, se laudă pe rețelele de socializare că „români iubitori de patrie”, conservatori, și-au depus deja adeziunea.

„Încă doi dintre fondatorii USR se alătură Alianței pentru Unirea Românilor. Românii iubitori de patrie strâng randurile! Doi foști lideri ai Uniunii Salvați România (USR), din aripa conservatoare a formațiunii, aderă la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Este vorba despre Raluca Amariei, fost vicepreşedinte la nivel naţional şi fostul lider al filialei judeţene Sibiu a USR, și Dan Rădulescu, fost deputat USR, membru fondator și președinte al filialei județene Prahova.

După ce Amariei și Rădulescu au demisionat din USR în 2020, ca urmare a diferențelor tot mai accentuate de viziune și de orientare doctrinară, aceștiau decis să se alăture Alianței pentru Unirea Românilor, singurul partid care își fundamentează activitatea pe 4 mari valori: familia, națiunea, credința și libertatea.”, arată AUR într-un mesaj postat pe Facebook.

În comunicat sunt incluse și declaratiile celor doi foști membri USR care s-au alăturat AUR. Raluca Amariei susține că „AUR e singura formațiune care merită o șansă în momentul de față”. Dan Rădulescu, care va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova, este convins că „principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR”.

Partidul AUR are magnet la USR-iști

AUR precizează că au mai fost și alte racolări: „Opțiunea foștilor lideri de la USR, cu viziune creștina și conservatoare, nu este singulară, alți cinci consilieri locali de București au plecat din USR și au intrat în AUR în vara anului 2020, unul dintre aceștia fiind liderul consilierilor de la Sectorul 4, membru fondator al USB și USR, Antonio Andrusceac, în prezent deputat AUR de Bacău”.

Mai mult, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu târziu, a precizat că mai mulți foști membri ai partidului USR dar și din alte zone politice se vor alătura AUR „Nu este o surpriză și, în ciuda aparențelor, nu este o chestiune bruscă. Noi am făcut apel către toate forțele naționale conștiente de ceasul de cumpăna pe care îl traversează România, să ne unim sub aceeași siglă.”, a spus el la Antena 3.

„Vor mai veni din mai multe zone politice. Dar nu vor veni oameni care nu au avut de-a face niciodată cu valorile pe care noi le împărtășim: familia, națiunea, credință și libertatea. Și nu doar că le-au declarat, ci că le-au slujit. Noi am refuzat să primim grupuri masive de membri.”, a adăugat Claudiu Târziu, potrivit Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top