Aur vs. Bitcoin| Ce alege miliardarul american Ray Dalio, în trecut un contestatar al monedei digitale

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Ray Dalio, investitor și administrator de fonduri speculative american, spune că Bitcoin poate fi versiunea digitală a aurului – dar, în mod cert, face o departajare între cele două. „Dacă mi-ai pune un pistol la cap și mi-ai spune că pot alege doar una dintre cele două, aș alege aurul”.

Dalio a dezvăluit în mai că deține Bitcoin, fără să specifice valoarea investiției, după ce în ultimii ani a pus la îndoială monedele digitale. Și încă nu este convins că ele vor avea un viitor.

„Am o cantitate redusă de Bitcoin. Nu sunt un jucător important”, spune el pentru emisiunea Make It, de pe CNBC. „Există anumite bunuri pe care trebuie să le ai, pentru a-ți diversifica portofoliul, iar Bitcoin este un fel de aur digital.”

În 2017, Dalio a renunțat la funcția de co-CEO al Bridgewater Associates, cel mai mare fond de hedging din lume. Este acum președintele companiei și unul dintre șefii departamentului de investiții.

În al doilea trimestru al anului trecut, Bridgewater a cumpărat aur în valoarea de 400 de milioane de dolari.

La nivel global, băncile centrale dețin mai mult de 35.ooo de tone de aur, sau aproximativ o cincime din tot aurul extras până acum, potrivit Reuters. Metalul prețios reprezintă o garanție împotriva inflației, din moment ce reprezintă o resursă limitată.

Dacă ar fi obligat să aleagă între cele două, Dalio ar prefera aurul, datorită faptului că nu se devalorizează și poate fi vândut la o rată de schimb similară cu prețul de achiziție. Volatilitatea Bitcoin este îngrijorătoare pentru miliardarul american și nu este singul „defect” pe care l-a identificat.

Intervenția autorităților

Dalio crede că „există o șansă destul de mare” ca Bitcoin să fie scos în afara legii de guverne. Există precendentul din 1934, când președintele american Franklin D. Roosevelt a semnat Gold Reserve Act, prin care a transferat toate rezervele private de aur la Trezoreria de Stat.

Astfel, Roosevelt spera să relanseze economia Statelor Unite, puternic afectată de Marea Criză, devalorizând dolarul. Orice pierdere economică majoră ar putea declanșa acțiuni similare asupra Bitcoin din partea guvernelor din întreaga lume, crede Dalio.

Trebuie să eviți să investești mai mult în Bitcoin doar pentru că are o perioadă bună, spune el.

Miercuri, 4 august, un Bitcoin valorează 39.000 de dolari, în scădere față de maximul atins în aprilie – 63.000 de dolari. În aceeași perioadă, aurul a avut o ușoară creștere de câțiva dolari pe gram, notează SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top