Autoritățile au mințit! Doar 43% din cadrele medicale din România s-au vaccinat

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Raportările Guvernului privind procentul de vaccinați din Sănătate sunt complet false, arată sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară. Aceștia susțin că, potrivit informațiilor directe primite de la unitățile din sistem, procentul real al imunizărilor în rândul cadrelor medicale este, de fapt, de circa 43%. Federația acuză autoritățile că folosesc date false pentru a convinge populația să se vaccineze.

Informațiile existente pe Platforma de monitorizare a impactului pandemiei Covid-19 asupra lucrătorilor din sănătate arată că ponderea vaccinării în rândul angajaților din Sănătate este de 43,42%, susțin reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară. Procentul a reieșit în urma răspunsurilor primite în mod oficial de la unități sanitare care totalizează un număr de 117.927 lucrători (respectiv 58,964% din totalul lucrătorilor din sănătate).

”Există o incoerență a declarațiilor oficiale în timp. În data de 16.02.2021, pe pagina RO vaccinare, au fost publicate următoarele informații: <<Din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile, până în data de 14 februarie 2021 au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin 89.96% dintre acestea (98.84% cu o doză)>>, ele reluând declarațiile oficiale. În 13.04.2021 (la aproape două luni distanță) aceiași oficiali au făcut următoarea declarație: <<Luând în considerare raportările curente privind personalul din sectorul sanitar aferent anului 2019 de la INS proporția vaccinaților din etapa 1 este de 89,2%>>. Cu alte cuvinte, conform datelor oficiale, în mod ciudat ponderea lucrătorilor din sănătate vaccinați a scăzut în loc să crească. Ratarea identificării unei probleme (de dragul raportării unei campanii reușite sau pentru a utiliza cifre eronate în vederea convingerii populației să se vaccineze) determină imposibilitatea rezolvării ei. Cu alte cuvinte, dacă responsabilii ratează ponderea corectă a lucrătorilor din sănătate vaccinați, atunci nu vor demara acțiunile necesare pentru protecția lucrătorilor din sănătate. Solicităm public intervenția Ministerului Sănătății în clarificarea acestei situații, respectiv în colectarea completă și corectă a datelor privind vaccinarea lucrătorilor din sănătate și publicarea lor. Colectarea datelor trebuie să fie urmată de o campanie adecvată care să aibă ca scop creșterea ponderii lucrătorilor din sănătate la cca. 90% (adică la nivelul pe care autoritățile au anunțat că deja l-ar fi atins)”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

Gheorghiță activează medicii de familie

Coordonatorul Centrului de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, i-a băgat, miercuri, în ședință pe medicii de familie, pentru a afla motivele reticenței acestora de a-și înscrie cabinetele pentru imunizarea populației. Principalele nemulțumiri ale medicilor au fost legate de faptul că oamenii nu vor să se vaccineze cu AstraZeneca și că există riscul să rămână cu dozele în stoc la cabinete. Deși li s-au promis câte 40 de lei pentru fiecare vaccinare și că nu li se vor imputa dozele pierdute, entuziasmul medicilor de familie a rămas la fel de scăzut, mai ales că promisiunile nu au fost materializate în niciun act normativ.

Pfizerul a venit, dar nu a ajuns

În 12 aprilie, în România a intrat o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, de 511.290 doze. Până ieri însă dozele nu au ajuns în centrele de vaccinare decât într-o cantitate infimă. Dacă în 14 aprilie existau 8.714 doze de vaccin Pfizer în țară, ieri, 15 aprilie, numărul dozelor Pfizer la nivel național ajunsese la doar 22.033 de doze. Pe listele de așteptare la vaccinul Pfizer se mai aflau, în 15 aprilie, 333.820 de persoane, restul de 16.493 și 3.397 fiind înscrise pentru Moderna, respectiv, AstraZeneca, potrivit Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top