Autorităţile române anunţă că vaccinul Johnson & Johnson este sigur și eficient. Serul ar urma să fie utilizat pentru imunizarea deţinuţilor

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Beneficiile vaccinării împotriva COVID cu vaccinul Johnson & Johnson depășesc riscurile efectelor adverse, comunică autorităţile de la Bucureşti, la o zi după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente, EMA, a anunţat că la efectele secundare rare ale acestui produs pot fi adăugate cheagurile de sânge.

Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson &Johnson, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, rămâne nemodificat, potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

 „Apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie a fost întâlnită extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser: au fost raportate 8 cazuri în SUA după 7 milioane de administrări. 

Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare.

Autorităţile române: Nu au fost identificaţi factorii care predispun la tromboze

Până la acest moment nu au fost identificați factori de risc care să predispună la apariția acestor evenimente.

Informațiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atenționare cu privire la riscul de apariție a trombocitopeniei și tulburărilor de coagulare”, precizează autorităţile române.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte aceeaşi tehnologie, care presupune utilizarea de virus inactivat, ca şi vaccinul AstraZeneca. Spre deosebire de produsul realizat de compania anglo-suedeză în colaborare cu Universitatea Oxford, vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, fără a necesita rapel.

EMA îi avertizează pe cei vaccinaţi să contacteze de urgență a medicul dacă sunt constatate următoarele simptome în primele 3 săptămâni de la vaccinare:

  • – dificultăți de respirație;
  • – durere în piept;
  • – umflarea picioarelor;
  • – durere abdominală puternică și persistentă;
  • – dureri de cap persistente;
  • – vedere încețoșată;
  • – pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului.

Sursa: Antena3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top