Avertismentul co-președintelui AUR, George Simion: Vor să privatizeze tot sistemul sanitar

george simion

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


George Simion a explicat la Antena 3 de ce a respins Senatul, în plenul de marţi, inițiativa legislativă prin care parlamentarii AUR au cerut înființarea comisiei de anchetă referitoare modul în care s-a realizat evacuarea şi transferul pacienților de la Spitalul de Ortopedie „Foişor”.

Liderul AUR susține că actualilor guvernanți nu le pasă de cetățeni, singurul lor scop fiind privatizarea întregului sistem sanitar.

Bineînțeles că au spus pas pentru că nu există interes. Noi am inițiat această comisie de anchetă, acesta este atributul Parlamentului să ancheteze probleme care se întâmplă la nivelul societății, probleme grave. Ori, Spitalul Foișor și toată acea debandadă și acea dorință de a închide spitalul, de a sacrifica peste 200 de paturi pentru bolnavii non COVID pentru numai 20 de paturi la ATI ne-a dat de gândit. Am depus toate diligențele pe cale parlamentară, am ajuns la vot în plenul Senatului şi am pierdut la două voturi, 68 au votat împotrivă și 66 au votat pentru”, a afirmat George Simion, precizând că AUR va continua demersurile parlamentare în acest caz.

El a mai spus ca parlamentarii AUR se vor folosi de toate pârghiile pe care le au pentru a face dreptate.

Noi o să continuăm și pe care parlamentară, dar instituțiile acestui stat care nu ar trebui să depindă de politică, ar trebui să ancheteze de asta avem DNA, DIICOT, nu doar pentru răfuieli politice.

Dacă nu am reușit în Senat și cred că sunt foarte sensibil domnii de la PNL la măgăriile pe care le pregătesc că lor li s-a atribuit partea asta cu spitalele din Bucureşti. Se bat inclusiv cu primarul general al Capitalei, neapărat să ia aceste spitale și să privatizeze tot se sistemul sanitar”, a spus la Antena 3, George Simion.

Sursa: 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top