Avocata Elena Radu: De ziua justiției…Justiția a devenit un slogan și …cam atât

elena-radu

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Una dintre cele mai importante voci pentru apărarea drepturilor și libertăților civile, doamna avocat Elena Radu, a postat un mesaj foarte important pe pagina sa, de pe o rețea de socializare, mesaj pe care îl redăm în integralitate:

„De ziua justiției…

Justiția a devenit un slogan și… cam atât.

Legile care ar trebui să stabilească regulile în societate, reguli care sa fie clare, previzibile și aplicabile tuturor pentru ca societatea sa funcționeze normal, au devenit simple instrumente de manipulare și represiune din partea statului.

Parlamentul legiferează cu încălcarea principiilor constituționale, lăsându-se lacune în legi pentru ca ele sa poată fi folosite “după necesitate”, unora sa le fie aplicabile legile, altora nu, după “puterea” pe care o deține fiecare pe moment.

Judecătorii care au rolul de a sancționa abuzurile, inclusiv abuzurile săvârșite de către stat, închid ochii și “validează” abuzurile statului prin hotărârile pe care le pronunță.

Procurorii se uită să facă dosare cui deranjează și trebuie scos din schema, prezumția de nevinovăție nu mai exista. In România, nu procurorul trebuie sa dovedească vinovăția unui cetățean, cetățeanul trebuie să își dovedească nevinovăția.

Guvernul face ce are chef, depășindu-și competentele constituționale, știind că până când va ajunge la CCR sa fie declarat neconstituțional, niște ani OUG ul sau va fi aplicabil cetățenilor. Mai știe și ca HG urile pe care le adopta cu încălcarea Constituției și fără sa aibă lege la baza, sunt “protejate” de către judecători (ca doar el le plătește salariile).

Democrație, stat de drept, justiție… simple sloganuri care nu mai au nicio substanță.

Ne îndreptăm cu pași repezi spre un haos generalizat.

Sunt circa 24 mii avocați în România.

Congresul Avocaților de anul acesta a adoptat o rezoluție (atașată).

Faptul ca avocații au ieșit din pasivitate și au adoptat o asemenea rezoluție, ar trebui sa va pună pe toți pe gânduri.

Însă, puțin va va păsa, ca întotdeauna.”

Sursa: Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top