Avocata Elena Radu: Justiția este moartă în România

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Elena Radu, avocat, una din cele mai active voci care militează pentru libertățile individuale, are o postare deosebit de importantă pe una din rețelele de socializare, pe care o redam in cele ce urmează:

,,JUSTIȚIA ESTE MOARTĂ ÎN ROMÂNIA!

ICCJ – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a dovedit încă odată că a devenit ANEXĂ A PUTERII EXECUTIVE (Guvernului).

Rolul constituțional al puterii judecătorești, de păstrare a echilibrului în stat, a dispărut!

Rolul constituțional de garantare a controlului judecătoresc al actelor administrative ale autorităților publice, pe calea contenciosului administrativ, nu mai există!

Avem judecători plătiți din banii noștri, cu salarii mult mai mari decât au cetățenii de rând pentru a ne ”proteja” de abuzurile statului, însă aceștia se uită la cine repartizează banii, nu de unde vin banii și nu își respectă atribuțiile și rolul pentru care sunt plătiți.

Comportamentul și soluțiile date de către judecători în legătură cu actele administrative (individuale sau normative) emise în pandemie de către organele statului au ”îngropat” și justiția din domeniul contenciosului administrativ.

GUVERNUL POATE SĂ FACĂ TOT CE VREA ÎN ROMÂNIA PENTRU CĂ CETĂȚENII NU MAI AU CUI SĂ SE PLÂNGĂ ÎN MOD EFECTIV PENTRU A LI SE FACE DREPTATE ATUNCI CAND LE-AU FOST ÎNCĂLCATE DREPTURILE ȘI LIBERTĂȚILE FUNDAMENTALE ȘI/SAU SUNT SUPUȘI UNUI ABUZ DIN PARTEA STATULUI.

Hotărârile Guvernului de prelungire a stării de alertă prin care s-au restrâns drepturile și libertățile fundamentale cu încălcarea legii și a Constituției au fost făcute ”legale” de către ICCJ care a ignorat orice normă de drept și orice normă constituțională pentru a își atinge scopul.

Toate recursurile formulate împotriva sentințele curților de apel prin care s-au anulat HG-urile și soluționate până în prezent de către ICCJ au fost soluționate în favoarea Guvernului, fiind ”anulate” toate sentințele, ICCJ făcând astfel legale și constituționale toate HG -urile.

SENTINȚA CURȚII DE APEL BUCUREȘTI PRIN CARE SE ANULASERĂ 3 HG -URI pe considerentul că STATUL NU CONFERĂ DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI CETĂȚENILOR, OMUL DOBÂNDIND ÎNCĂ DE LA NAȘTERE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI CA URMARE A FIINȚĂRII LUI, iar statul nu poate să oblige cetățeanul să facă dovada că este eligibil pentru a dobândi drepturi și libertăți, ci statul este cel care trebuie să probeze că sunt întrunite condițiile pentru a putea să restrângă drepturile și libertățile omului (în caz contrar înseamnă că neagă drepturile și libertățile) a fost DESFIINTATA.

Ministerul Afacerilor Interne NICI MĂCAR NU CRITICASE ACEST MOTIV DE ANULARE A HG -URILOR (MOTIVUL PRINCIPAL), PE CALEA RECURSULUI, ceea ce înseamnă că el intrase în autoritate de lucru judecat.

Cu toate acestea, ICCJ a admis recursul MAI și a anulat sentința Curții de Apel București, respingând pe fond acțiunea în anularea celor 3 HG -uri.

VIITORUL NOSTRU AL TUTUROR ESTE ÎN PERICOL!

ORICAND, ORICUM, PENTRU ORICE MOTIV, ”STATUL” POATE SA FACA ORICE VREA CU NOI ȘI NU MAI AVEM NICIO PARGHIE LEGALĂ PENTRU A NE OPUNE!

Soluția ICCJ în dosarul nr. 4764/2/2021:

” Respinge excepţia nulităţii recursului declarat de Guvernul României.

Respinge excepţia lipsei de interes a recursurilor principale.

Admite recursul declarat de pârâtul Ministerul Afacerilor Interne împotriva sentinţei civile nr.1465 din 21 octombrie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal.

Casează sentinţa recurată şi rejudecând cauza respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată.

Respinge recursul declarat de pârâtul Guvernul României prin Secretariatul General al Guvernului împotriva sentinţei civile nr.1465 din 21 octombrie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.

Respinge recursul incident declarat de reclamanţii Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept şi Radu Elena, împotriva sentinţei civile nr. 1465 din 21 octombrie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 iunie 2022.”

Judecatori:

– Gheza Attila Farmathy – presedinte;

– Mihai Zamfir Lucian Catalin – judecator;

– Carmen Mihaela Voinescu – judecator;

– Ene Gabriel Ciprian – magistrat asistent.

Atașez toate apărările formulate în cauză:

https://casd.ro/…/CASD-actiune-anulare-HG-636-HG-678-HG…

https://casd.ro/…/Completare-cerere-de-chemare-in…

https://casd.ro/…/06/Sentinta-Curtea-de-Apel-Bucuresti.pdf

https://casd.ro/wp-content/uploads/2022/06/Recurs-Guvern.pdf

https://casd.ro/wp-content/uploads/2022/06/recurs-MAI.pdf

https://casd.ro/…/Intampinare-si-recurs-incident-CASD-1…

https://casd.ro/…/2022/06/MAI-raspuns-la-intampinare-1.pdf

https://casd.ro/…/06/MAI-intampinare-recurs-incident.pdf

https://casd.ro/…/Raspuns-la-intampinarea-MAI-la…

https://casd.ro/…/2022/06/concluzii-scrise-recurs-CASD.pdf

Sursa: Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top