Avocata Veronica Dobozi: Moartea drepturilor omului sau noul „tratat pandemic”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Ideea tratatului a devenit un proiect acceptat pentru un tratat internațional la 1 decembrie 2021, când 194 de membri ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la un consens privind redactarea unui tratat care să întărească cooperarea între națiuni, în cazul unor viitoare pandemii (de unde și denumirea neoficială, dar deja larg răspândită de „tratat pandemic”). Dar ce își propune concret să reglementeze acest tratat?

Argumentul principal al existenței acestei convenții internaționale ar fi o cooperare mult îmbunătățită între națiuni, posibilitatea adoptării urgente a unor măsuri comune împotriva infectărilor și alte măsuri pentru prezervarea vieții și sănătății locuitorilor planetei. Bilanțul planetar dezastruos al COVID-19 ar fi dezvăluit vulnerabilitatea comună a națiunilor în fața unei pandemii globale, ale cărei consecințe devastatoare asupra omului și asupra mediului nu au cruțat nicio țară. Niciun stat individual nu a reușit să depășească, fără capcane, criza cu mai multe fațete care a fost declanșată. În mod clar, comunitatea națiunilor nu era echipată adecvat pentru a gestiona criza pandemică rapid și eficient, atât individual, cât și colectiv.

Citiți mai mult pe site-ul Universul Juridic.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top