Avocatul Dan MV Chitic: Sindromul Afghanistan sau despre iminenta extincție a lumii omului alb (Video)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Trăim într-o lume pe moarte. Constatarea aceasta este atât de evidentă, de des întâlnită – scrisă sau rostită, încât a devenit un truism.
Azi voi completa afirmația de mai sus cu unele considerente care pe unii ii vor durea pana la lacrimi iar pe alții ii vor enerva pana acolo încât… în fine, îmi asum!

Trăim într-o lume care e pe moarte.
Lumea asta care moare nu este doar “lumea veche”, “vechea normalitate” etichetată azi ca fiind “conservatoare”.
Este însăși civilizația europeană, în sens larg, civilizația omului alb.

S-au scris și s-ar mai putea scrie mii de pagini pe acest subiect. Încă din 1927 Guénon considera în cartea sa “Criza lumii moderne”
că lumea modernă “a ajuns într-un punct critic […] că e iminentă o transformare mai mult sau mai puţin profundă, că e de aşteptat să se producă, în mod cert şi nu peste mult timp, o schimbare de orientare, de voie sau cu forţa, mai mult sau mai puţin bruscă, cu sau fără catastrofă“ și ca “Starea actuala a lumii ne determina sa presupunem apariția unei schimbări de importanta foarte generala care, indiferent de forma pe care o va lua – forma pe care nu încercam sa o definim – va afecta, mai mult sau mai puțin, întreg Pământul.“

După aproape 100 de ani lucrurile sunt mult mai evidente. Cu o nuanță însă.

Sfârșitul iminent nu este al Lumii întregi sau al speciei umane, ci, îndrăznesc sa o spun clar, este doar sfârșitul omului alb și a lumii pe care el a clădit-o și de peste un secol se străduiește sa o distrugă.
Percepția noastră că acest sfârșit al lumii noastre este de fapt un sfârșit al Lumii întregi nu este corectă, dar este legitimă. Sau cel puțin este la fel de legitimă precum a fost percepția aztecilor la cucerirea lor de către spanioli în 1521: nu doar imperiul aztec s-a sfârșit atunci, ci întreaga civilizație, întreaga lume precolumbiană.

Decăderea civilizației omului alb nu este un proces început anii aceștia. Nici măcar în ultima sută de ani. Procesul de erodare a început odată cu Renașterea, a continuat cu Reforma și Revoluția franceză… și se va termina cu Revoluția inteligenței artificiale.

Expansiunea fulminanta a “Civilizației omului alb” atât teritorială cât și științifică și tehnologică a atins deja punctul culminant și este pe punctul sa-și înceapă contracția. Numai ca aceasta contracție nu va face civilizația albă sa revină la ceea ce a fost, așa cum se întâmpla cu forța elastică în fizică.
Deformația a fost prea mare.

Căci omul alb a crezut ca poate cuceri lumea nu doar cu forța armelor, ci și cu forța modelului cultural, un model cultural care, așa cum am mai spus, a promovat Nimicul și Nefirescul. Cuceritorul alb a văzut ca acolo unde a exportat (cu forța și în băi de sânge) modele culturale și cultuale reale (vezi exportul cretinismului în Americi), după o vreme băștinașii au păstrat și adaptat elementele culturale și cultuale și au îndepărtat “exportatorul”. Sau l-au asimilat.

Este motivul pentru care occidentalul s-a hotărât sa exporte doar tehnologie (care se spera sa aducă dependență și control asupra populațiilor cotropite), alături de cultura Nimicului și Nefirescului, sintetic numită Progresism.

Și pentru a putea impune noul model cultural în întreaga lume pe care spera sa o stăpânească, occidentalul a trebuit sa impună Progresismul în primul rând în țările “exportatoare”. Adică la el acasă.

Omul occidental a crezut (și crede în continuare) ca pentru a nimici populațiile pe care vrea sa le cucerească trebuie sa le distrugi credințele, cultura și obiceiurile. Cert e ca așa s-a făcut de când e lumea. Doar ca acum se face sub stindardul “democratizării” și “modernizării”.
Și doar ca acum în loc sa exporte cultura, exporta noncultură, anticultură: cancel culture, build back better…

E motivul pentru care am asistat la catastrofa istorică din Afghanistan. Care se va repeta. Care va deveni un sindrom.
Căci oricât de performate sunt armele și tehnologiile, nu ai cum sa ocupi nimic cu Nimicul și Nefirescul.

De aceea, când vorbim despre iminența dezastrului și a sfârșitului lumii trebuie sa o facem Referindu-ne doar la lumea noastră, la lumea omului alb, a occidentalilor în special. Nu credeți? Uitați-vă la China, la India și nu m-ar mira sa asistam și prin Africa la unele evoluții absolut surprinzătoare.

Intre timp, în “lumea albă” populația scade. Și nu scade doar ca nivel spiritual sau cultural, ceea ce e evident, ci scade numeric. Și cum nu ar fi suficient doar ca populația îmbătrânește, tineretul e din ce în ce mai inapt fizic și corupt moral. Filmul din Philadelphia care arată populații tinere zombificate este mai mult decât grăitor și, din păcate, semnificativ.

Și cum în fizica și în lumea fizica nu exista spații goale, Europa, “lumea alba” se va umple de oameni și culturi venite de aiurea. Procesul e deja în desfășurare de cel puțin 50 de ani, dar va lua viteza. Căci așa se întâmpla la sfârșit.

Este o răzbunare a sorții, a istoriei. După peste 400 de ani de expansiune violenta, “lumea omului alb”, “lumea occidentala” se repliază. Și se stinge.
Imediat ce omul s-a pus pe sine în centrul Lumii și nu pe Dumnezeu, imediat după ceea ce s-a numit Renaștere (care, a propos a avut loc tot doar în “lumea omului alb”!), europeanul a pornit sa cucerească lumea. A câștigat munte batalii timp de sute de ani. Dar acum e pe punctul sa piardă războiul.
Asaltul din exterior al populațiilor pana mai ieri dominate este favorizat de deschiderea larga a porților cetății asediate. Și de sabotarea populației indigene asediate.
Cancel culture și “Inteligenta artificiala” vor reprezenta fără dubiu sfârșitul “civilizației omului alb”.

Vom continua sa discutam pe aceasta tema. Vom Mai avea ceva timp. Și multe elemente care vot mai apărea intre timp.

Pana atunci voi răspunde la doua întrebări pe care le anticipez:
De ce ne-am inclus pe noi, pe romani, în aceasta categorie a “lumii albe” cuceritoare atâta vreme cât noi n-am participat la grozăviile omului occidental din ultimele sute de ani, atâta vreme cât noi am ieșit din Evul Mediu în secolul XIX.
Răspunsul e simplu: pentru ca suntem albi, pentru ca suntem cuceriți de cultura Nimicului și Nefirescului, pentru ca acum avem aceleași tare ca și occidentalul, pentru ca suntem pe punctul sa renunțam și la ultimele fire de credință și cultura. Pentru ca istoria nu e dreapta… nu face diferențe de nuanțe și nu ia prizonieri.

Ce ar fi de făcut?
Nu știu. Poate doar sa ne amintim ce suntem și sa ne comportam Normal și Firesc, ca niște oameni.
Și sa ne proclamăm suveranitatea fata de cultura Nimicului și Nefirescului.

Sursa: Dan Chitic

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top