Avocatul Poporului, către premierul Cîțu: Niciuna dintre cele 20 de hotărâri adoptate în acest an de Comitetul Național pentru Situații de Urgență NU A FOST publicată în Monitorul Oficial. De ce?

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Avocatul Poporului îi solicită premierului Florin Cîțu să explice de ce hotărârile adoptate de la începutul acestui an până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit unei adrese postate pe site-ul oficial al instituției Avocatul Poporului, deși conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, niciuna dintre cele 20 de hotărâri adoptate în acest an de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mai mult, se precizează în document, anumite hotărâri nu au fost postate nici măcar pe site-urile oficiale, precum gov.ro sau știrioficiale.ro

„Deși conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, am constatat că hotărârile adoptate de la începutul acestui an până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicității actului normativ.

Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acets organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, se menționează în adresa transmisă premierului Cîțu de Avocatul Poporului, Renate Weber, scrie Rost Online.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top