Avocatul Poporului cere socoteală medicilor despre imobilizarea forțată a pacienților de la ATI

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Avocatul Poporului cere preşedintelui Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Şerban Bubenek, un punct de vedere privind necesitatea reglementării la nivel naţional a contenţionării pacienţilor internaţi în alte secţii decât cele de Psihiatrie.

În solicitarea postată, joi, pe site-ul Avocatului Poporului, Şerban Bubenek este rugat să comunice opinia sa privind necesitatea emiterii la nivel naţional a unui ghid privind contenţionarea pacienţilor internaţi în alte secţii decât cele de Psihiatrie şi a reglementării tot la nivel naţional a unei proceduri care să prevadă criteriile în baza cărora se poate dispune contenţionarea, durata maximă a acesteia, dispozitivele care pot fi utilizate, intervalul de timp la care trebuie să se verifice starea pacientului contenţionat, conduita obligatorie a personalului medical, etc.

Avocatul Poporului menţionează că s-a sesizat din oficiu plecând de la declaraţiile unei foste asistente de la Spitalul Judeţean Sibiu, preluate în presă, referitoare la faptul că la secţia de terapie intensivă a unităţii pacienţii cu COVID ar fi legaţi de paturi, cu răni la mâini din cauza feşelor şi sedaţi cu anestezice şi sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.

Avocatul Poporului precizează că Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 488/2016 de aprobare a normelor de aplicare a Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002 reglementează în detaliu contenţionarea pacienţilor cu afecţiuni psihice. În cazul pacienţilor care sunt internaţi în alte secţii decât cele de psihiatrie nu există o reglementare similară, prevede solicitarea Avocatului Poporului.

Pe 11 martie, Avocatul Poporului a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, un punct de vedere referitor la necesitatea reglementării la nivel naţional a contenţionării pacienţilor care sunt internaţi în alte secţii decât cele de psihiatrie, relatează Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top