Avocatul Poporului se reactivează: Îi cere lui Cîţu să explice de ce hotărârile CNSU din 2021 nu au fost publicate în Monitorul Oficial

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a solicitat premierului Florin Cîţu să comunice motivele pentru care cele 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de la începutul anului 2021 nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

„Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi, pe de altă parte, anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, se arată în solicitarea semnată de Renate Weber.

În scrisoarea adresată premierului, Avocatul Poporului a precizat că s-a sesizat din oficiu pe această tema, argumentând că „deşi conform legii, publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, am constatat că hotărârile adoptate de CNSU de la începutul acestui an şi până în prezent, având ca obiect starea de alertă, şi măsurile luate de pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicităţii actului normativ”, informează The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top