Sute de mii de euro pentru siteurile care au promovat campania Guvernului de vaccinare

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Campania Guvernului României de anul trecut, „Bani pentru presă”, a costat statul aproximativ 5 milioane de euro, scrie Pagina de Media.

Publicația citată a dezvăluit, în exclusivitate, cât a luat fiecare publicație pentru sprijinirea campaniei Guvernului de anul trecut privind pandemia.

Reamintim că instituțiile media s-au înscrie la Guvern pentru a primi bani pentru a posta pe siteuri bannere cu mesajele autorităților din pandemie. În funcție de numărul de click-uri de pe aceste bannere, siteul respectiv a primit o sumă de bani.

Astfel, conform Pagina de Media, site-urile ProTV (sport.ro, yoda.ro, stirileprotv.ro) au primit cel mai mult: 460.000 de euro. În apropiere sunt siteurile Realitatea TV : 450.000 de euro pentru Realitatea.net și celelalte publicații din portofoliu.

Podiumul este încheiat de Radu Budeanu (fostul soț al Danei Budeanu), care prin intermediul a două companii, va primi de la Guvern 430.000 de euro, pentru bannerele puse pe Gândul, Cancan, ProSport, Descoperă sau Go4It.

Nici siteurile de la Antena Group nu au stat rău: 400.000 de euro. Portofoliul Ringier și Adevărul au primit în jur de 300.000 de euro.

Iată câteva siteuri foarte cunoscute și banii încasați de la Guvern:

Evenimentul zilei și Capital au un total de aproape 220.000 de euro

Fanatik.ro a sărit de 200.000 de euro

Digi24.ro a primit 180.000 de euro

Site-urile DCNews, ale lui Bogdan Chirieac și Val Vâlcu, au depășit pragul de 200.000 de euro de la Guvern

La știripesurse și bugetul.ro se duc peste 130.000 de euro din afișările campaniei de prevenire a răspândirii COVID.
Din campania finanțată de Guvern, Hotnews se alege cu 53.000 de euro

Până și siteul comisarul.ro, plin de obscenități, va încasa 10.000 de euro.

Pe ultimul loc se situează siteul ziariștii.com, al lui Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu care au luat „doar” 5.800 de euro. Lista completă a finanțărilor este aici.

Reamintim că R3media a ales să nu se înscrie în această campanie, pentru a-și putea păstra independența editorială, informează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top