Bani pentru întemeierea unei familii – Puteți lua un credit in valoare de 75.000 lei. Guvernul garantează. Perioada este de maximum 10 ani (Document)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Guvernul Ciucă a pus în dezbatere publică proiectul OUG cu privire la programul „FamilyStart”.

Programul are că obiect facilitarea accesului la finanțare pentru tinerii cu vârstă cuprinsă între 18 ani împliniți și până la 45 de ani neîmpliniți, care își întemeiază o familie și care au venituri de până la maximum 7.500 de lei net per familie, luându-se în calcul veniturile ambilor soți sau parteneri de viață.

Potrivit proiectului, facilitarea accesului la finanțare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 75.000 lei, în proporție de 80%, de către stat, prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare, precum și în suportarea comisionului de analiză și de gestiune adiacente creditului/garanției. Dobânda aferentă programului este IRCC trimestrial, plus o marja de 5.5%, comisionul de analiză al băncii este de 0.2% la acordare, iar comisionul de gestiune a garanției este de 0.4% anual. Plafonul de garantare pentru anul 2022 este de 250 milioane lei.

Citiți mai mult pe site-ul Luba.ro.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top