Bezna minții la USR-Plus: proiect de lege pentru deconspirarea rubedeniilor de securiști din politică

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță că a depus azi un proiect de lege privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia: „Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele securității din politică”.

„Este o parte din moțiune care mi-a plăcut și cu care sunt de acord. Aveți un îndemn care mi-a plăcut – fără securiști în funcții publice. Mie chiar îmi place sloganul acesta și vreau să nu rămână o vorbă goală. Haideți să eliminăm securiștii și copiii securiștilor din politica din România. Nu am obiceiul să vin cu mâna goală și am depus astăzi un proiect de lege ca să nu vă rămână inițiativa vidă de sens. Proiectul se numește legea privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia”, spune Claudiu Năsui, conform Mediafax.

Ministrul Economiei precizează că legea prevede înființarea unui registru public al tuturor securiștilor de la Revoluție, dar și obligă CNSAS să arate și legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceștia.
„Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele securității din politică”, adaugă Năsui, care precizează că a studiat și nu sunt probleme de constituționalitate, notează inPolitics.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top