Președintele ilegitim John Biden, groparul hegemoniei SUA? Bugetul federal este excelent… pentru Rusia și China

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Analiștii militari americani par pur și simplu înspăimântați de reducerea finanțării pentru armata Statelor Unite. Președintele este acuzat că bugetul său pentru apărare este excelent… pentru Rusia și China”.

Tăierea fondurilor pentru apărare din era Obama a paralizat capacitatea Americii de a ține pasul cu adversarii. Alte reduceri vor eroda în continuare capacitatea armatei SUA de a descuraja amenințările tot mai mari din China și Rusia”, scrie John Rossomando pe influentul site nationalinterest.org.

Propunerea probabilă de buget a președintelui Joe Biden pentru 2022 amenință să reducă bugetul defensiv într-un moment în care Beijingul intensifică cheltuielile și producția militară, avertizează senatorul Jim Inhofe.

Biden își răsplătește elctoratul

Îm vreme ce caută miliarde de dolari ca să satisfacă prioritățile interne ale circumscripțiilor electorale fidele Partidului Democrat, Biden ține cont de solicitarea Centrului pentru Progresul American de a impune o „disciplină fiscală” la Pentagon.

Nici nu e de mirare, progresiștii democrați din Camera Reprezentanților se opun modernizării nucleare, apărării antirachetă și susțin o politică de neutilizare. Mai precis vor ca Statele Unite să se angajeze nu fi primele care folosesc armele nucleare într-un eventual război.

„Fiind singura țară care a folosit vreodată arme nucleare într-un conflict, Statele Unite trebuie să joace un rol principal în a se asigura că cea mai distructivă armă creată vreodată nu va mai fi folosită niciodată”, au declarat parlamentarii democrați într-o declarație datată 3 martie.

„Aducând modificările necesare structurii forței și posturii nucleare din SUA, administrația dvs. poate reflecta cel mai bine realitatea dură și rece că nu există un război nuclear care poate fi câștigat”, se arată în declarație.
De altfel, președintele Biden a semnalat încă din timpul campaniei că împărtășește multe dintre aceste deziderate și ar putea lua în considerare o politică de neutilizare a armelor nucleare.

În teorie, progresiștii au dreptate. Din păcate, însă, atât China, cât și Rusia își modernizează rapid armele nucleare. Arsenalul nuclear al Americii este, însă, foarte vechi și depășit. Cele mai noi arme au fost construite în anii 1980 și nu există nicio garanție că vor funcționa. Și nu e vorba numai de SUA, securitatea aliaților celei mai mari democrații a lumii depinde de descurajarea nucleară americană.

SUA pierde supremația militară

China crește bugetul pentru apărare al armatei cu 6,8 la sută în acest an, dacă Statele Unite răspund cu o reducere a bugetului în locul unei investiții corespunzătoare, trimitun semnal teribil la Beijing”.

Bugetul Beijingului este semnificativ mai mic pe hârtie, cam 183,5 miliarde de dolari, potrivit Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS). Estimările altor think-thank-uri vorbesc, însăm despre cheltuielile de nu mai puțin de 261 miliarde de dolari. Acești bani înseamnă mult mai mult în China, dat fiind că înzestrarea armatei se bazează pe întreprinderile de stat, nu încearcă să-și maximizeze profitul precum antreprenorii americani.

Aceste fonduri le-au permis chinezilor să producă noi avioane, nave de război și rachete mai ieftin și într-un ritm care nu poate fi ținut de consorțiul militar-industrială învechit al SUA.

Mai mult, cheltuielile Chinei pentru Garda de Coastă militarizată și paramilitarii din Poliția Armatei Populare rămân în afara bugetului, ceea ce face dificilă comparația între cheltuielile de apărare ale celor două țări.

Conform analistului american, reducerile bugetare din epoca Obama au lăsat America în urmă în competiția marilor puteri. Ar putea fi necesare 400 de miliarde de dolari în investiții pentru a-i prinde pe adversari din urmă. În timpul administrației Obama, cheltuielile de apărare chineze au crescut cu 83%, în timp ce Statele Unite au redus cheltuielile cu apărarea cu 20%.

Flota SUA întâmpină deja mari probleme

Aceste reduceri bugetare au stat la originea coliziuniloe dezastruoase ale USS John S. McCain și USS Fitzgerald cu navele comerciale în 2017. Asta pentru că marinarii nu aveau pregătirea adecvată.

Mai mult, flota de crucișătoare a marinei SUA se bazează pe crucișătoare din clasa Ticonderoga, construite in anii 1980.

Chiar dacă ar exista o finanțare adecvată, Marina SUA nu are un șantier naval adecvat pentru a construi nave noi și a le întreține pe cele pe care le are. Asta în timp ce, China se mândrește cu cea mai mare capacitate de construcție navală din lume.

Biden are în vedere și reducerea numărului de portavioane, ceea ce va suprasolicita și mai tare flota SUA, scrie nationalinterest.org, conform Evenimentul Zilei.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top