Bill Gates a donat 319 milioane de dolari unor importante instituții de presă, pentru a-și schimba discursul public

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Documentele obținute de Alan Macleod de la MintPress News sugerează că Bill Gates a donat sute de milioane de dolari unora dintre cele mai importante instituții media din întreaga lume. Informația, spune Macleod în raportul său pe această temă, a fost obținută printr-o analiză a peste 30.000 de granturi individuale din baza de date a site-ului web a Fundației Bill și Melinda Gates. Beneficiarii de pe listă includ CNN, NBC, NPR, PBS, Atlantic, New York Public Radio și multe altele.

„Banii Fundației Gates destinați programelor media au fost împărțiți în mai multe secțiuni, prezentate în ordine numerică descrescătoare și includ câte un link către grantul asociat, pe site-ul web al respectivei organizații”, spune el.

Primele trei cele mai mari donații acordate direct instituțiilor media sunt: 24,6 milioane de dolari pentru NPR; 12,9 milioane de dolari pentru The Guardian, din Marea Britanie și 10,8 milioane de dolari pentru Cascade Public Media din Seattle, Washington, care deține postul local KCTS-TV.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top