Bill Gates face previziuni de viitor. Carnea artificială ar putea deveni o normalitate în alimentația oamenilor

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


  • Carnea artificială se obține fără creșterea și sacrificarea animalelor
  • Primul burger din carne artificială a apărut în 2013, în Olanda
  • Carnea de laborator ar putea fi un câștig și pentru mediu
  • Sectorul zootehnic generează 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră
  • Bill Gates recomandă carnea artificială

Iar face Bill Gates previziuni despre viitor. Nu despre pandemii, ci despre ce vom pune în farfurii.

„Țările bogate ar trebui să treacă la carne 100% sintetică, pentru ca emisiile de gaze cu efect de seră să scadă”, spune Gates. Și susține că „ne putem obișnui cu diferența de gust”.

Carnea sintetică este crescută în laborator, deci se obține fără sacrificarea animalelor. Ideea lui Bill Gates nu e nouă: primul burger din carne artificială a apărut în 2013, în Olanda. Iar un restaurant din Singapore are deja în meniu carne de pui creată în laborator. Iată ce spune Mihaela Bilic, nutriționist.

„Probabil cu ajutorul aromelor și al chimiei, putem mima orice. Dar corpul nostru știe, și el va suferi. Deci părerea mea este că, carnea, peștele, laptele, oul, tot ce vine de la animal este foarte valoros din punct de vedere în nutrienți.

Cred că ar trebui să consumăm porții mai mici și mai rar, însă nu să le excludem. Și iată cum spunea religia pe vremuri: două, trezi zile pe săptămână să mâncăm vegetal. Ar fi un echilibru construit pe un firesc și o stare de bine”, spune Mihaela Bilic, relatat de Alephnews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top