Bill Gates sprijină organizaţii educaţionale care susţin că matematica este rasistă

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Fundaţia Bill & Melinda Gates finanţează un grup educaţional activist care consideră că matematica este rasistă şi că obţinerea unui răspuns obiectiv este un exemplu de „supremaţie albă”.

Un conglomerat de 25 de organizaţii educaţionale numit A Pathway to Equitable Math Instruction afirmă că a cere elevilor să găsească răspunsul corect este o „practică inerent rasistă”.

Site-ul organizaţiei listează Fundaţia Bill & Melinda Gates ca fiind singurul donator.

„De fapt, în ultimul deceniu, Fundaţia Bill & Melinda Gates a acordat peste 140 de milioane de dolari mai multor grupuri asociate cu Pathway. Resursele lor ‘antirasiste’ se află în epicentrul unui nou curs de formare pentru profesori oferit de Departamentul de Educaţie din Oregon în tot statul”, relatează National File.

„Trei dintre cele mai importante organizaţii care primesc bani de la Gates sunt The Education Trust, Teach Plus şi WestEd, toate fiind organizaţii non-profit”.

Un ghid pentru profesori produs de Pathway, numit „Demontarea rasismului în educaţia matematică”, susţine în mod ridicol că matematica „este folosită pentru a susţine punctele de vedere capitaliste, imperialiste şi rasiste”.

Profesorii sunt instruiţi să dea vina pe studenţii non-albi care dau răspunsuri greşite la probleme matematice în ceea ce priveşte „practicile supremaţiei albe”, care ar fi adevărata vină pentru „slaba pregătiră” a minorităţilor.

La începutul acestei săptămâni, un director de la East Side Community School din New York le-a trimis părinţilor albi un manifest prin care le cerea să „trădeze cauza albilor” şi să pledeze pentru „abolirea deplină a albilor”.

Anul trecut, copiii de la o şcoală elementară din Virginia începuseră să fie educaţi că trăsăturile precum „obiectivitatea” şi „perfecţionismul” sunt caracteristici „rasiste” ale „supremaţiei albe”.

Între timp, şcoli din America elimină standardele de acordare a notelor pentru a „combate rasismul”.

Evoluţia a fost anunţată în San Diego după ce s-a dezvăluit că doar 7% din notele D sau F sunt înmânate elevilor albi, în timp ce 23% dintre ele erau acordate nativilor americani, 23% hispanicilor şi 20% studenţilor de culoare, relatează The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top