Moneda virtuală Bitcoin atinge un preț record înaintea IPO-ului Coinbase

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Bitcoin a atins un nou vârf marți, în ajunul ofertei publice Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din Statele Unite.

Prețul celei mai cunoscute monede vituale a crescut cu 5% pentru a atinge 62.500 USD pentru prima dată. Bitcoin își extinde ascensiunea de la începutul anului, dovedindu-se acceptat atât ca investiție, cât și drept mijloc de plată. Companii renumite precum BNY Mellon, Mastercard și Tesla se numără printre cele care susțin cauza bitcoin, încă denunțat de oponenții săi ca un activ extrem de volatil și speculativ. Luna trecută, prețul bitcoin a depășit pentru prima dată pragul simbolic de 60.000 de dolari, determinat în special de decizia Tesla de a investi puternic în acesta și de a-l accepta ca mijloc de plată. IPO-ul Coinbase, a cărui evaluare înainte de prima listare a fost estimată la aproape 100 de miliarde de dolari, “ar trebui să permită integrarea pieței criptomonedelor în peisajul financiar international”, a declarat Vincent Boy, analist de piață la IG France, citat de Boursorama. Cu toate acestea, el estimează că nivelul de profitabilitate al Coinbase ar putea fi subminat de “volatilitatea ridicată a pieței criptomonedelor, precum și de sfârșitul probabil al ciclului actual de “boom” pe această piață”. Valoarea bitcoin a crescut cu peste 120% față de minimul din 27 ianuarie de 27.734 USD, beneficiind în special de anunțul președintelui SUA Joe Biden despre un pachet de stimulare de 1,9 trilioane de dolari, care i-a determinat pe investitori să cumpere criptomonede pentru a se proteja împotriva unei posibile creșteri a inflației și o înăsprire bruscă a retelor dobânzii, notează Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top